Foto: Gribskov Kommune
Foto: Gribskov Kommune
21.09.2018 kl. 10.34

Gribskov tvunget til at hæve skatten

Borgmester sender ansvaret for skatteforhøjelse til Christiansborg.
tekst Rudi Holm

At Gribskov Kommune ikke fik del i en pulje til kommuner, der har lidt økonomisk tab i forbindelse med den manglende justering af udligningsreformen, får nu betydning for alle landets kommuner. Gribskov har nemlig besluttet at hæve skatten med 0,8 procent næste år. Dermed kan landets kommuner se frem til at blive straffet under ét, såfremt andre kommuner ikke sænker skatten tilsvarende.

- Vi vil gerne bidrage og betale til fællesskabet. Konsekvensen er bare, at når Folketinget ikke formår at lave en mere retfærdig udligningsreform, så er man nødt til at hæve skatten. Jeg sender skattestigningen tilbage til regeringen med det budskab, siger Gribskovs borgmester, Anders Gerner Frost (NytGribskov), til TV 2 Lorry.

Med den nye sats stiger personskatten i Gribskov fra 24,7 til 25,5 procent.

- Vi har arbejdet rigtig hårdt på at holde skattestigningen nede på 0,8 procent. Når et samlet byråd med partier som Venstre og Konservative står bag sådan en aftale, så må man sige, at det virkelig har været nødvendigt, siger Anders Gerner Frost.

LÆS OGSÅ Kommunerne vedtager budgetter med en skattestigning

Budgetaftalen er indgået mellem Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten og Nyt Gribskov. Kun løsgængeren Betina Sølver Hansen fra det nystiftede Velfærdspartiet er ikke med i aftalen. ruh@kl.dk

Emneord
Økonomi, Budget, Skat

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gribskov tvunget til at hæve skatten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger