Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.09.2018 kl. 13.45

Formel 1 drømmen er bristet

Formel 1-løb i Københavns gader ligner en bristet drøm, efter overborgmester Frank Jensen har indstillet, at projektet skal opgives. Finansminister Kristian Jensen siger også stop.

Buldrende motorer og hæsblæsende Formel 1-ræs i de københavnske gader bliver ikke til noget. Det meddeler både overborgmester i København, Frank Jensen (S), og finansminister Kristian Jensen (V) i dag fredag.

Udmeldingen kommer efter et flertal i Københavns Borgerrepræsentation ikke kan se projektet blive realiseret, uden at kommunen skal poste penge i det. Og derfor vil de ikke bakke op om det, men indstiller i stedet, at det bliver droppet. Det siger Frank Jensen til Politiken.

– Jeg indstiller nu, at det (Formel 1, red.) stopper. Det vil sige, at jeg over for mine kolleger i det lille flertal, jeg har, har tilkendegivet, at det er min indstilling. Det har de taget til efterretning. Der er brug for at trække en streg. Vi kan ikke blive ved med at planlægge en sag med så stort et projekt med så mange risici, siger overborgmesteren til Politiken.

Minister giver dødsstødet

Finansminister Kristian Jensen og resten af regeringen har bakket op om Formel 1-projektet, men på betingelse af, at Københavns Kommune ville spytte penge i projektet. Med Frank Jensens udmelding, anser Kristian Jensen også projektet for dødt. Det skriver finansministeriet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

– Jeg må konstatere, at det ikke har været muligt at få projektet realiseret. Alle involverede har arbejdet meget seriøst med projektet. Det gælder både Københavns Kommune, staten og ikke mindst initiativtagerne. Jeg vil gerne rose Helge Sander og Lars Seier Christensen for at tænke stort og for at arbejde så ihærdigt for projektet. Men et sådan projekt kræver fuld opbakning fra alle interessenter, også kommunen. Med dagens udmelding ser jeg ikke mulighed for at arbejde videre med projektet, lyder meldingen.

Planerne om Formel 1-løb i København blev startet af tidligere minister Helge Sander og tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen. Planen var at få København ind i Formel 1-kalenderen i tre år. Planerne ville kræve en massiv investering fra det offentliges kasser, herunder Københavns Kommunes. Men med Københavns afvisning, ser projektet ikke ud til at blive til noget. jki@kl.dk 

Emneord
Fritid, Trafik, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Formel 1 drømmen er bristet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger