Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.09.2018 kl. 09.25

Krammere forbydes i Hørsholm

Borgmester forbyder kram mellem politikere og embedsmænd.
tekst Rudi Holm

Kram mellem politikere og embedsmænd er i fremtiden bandlyst i Hørsholm Kommune. Det har borgmester Morten Slotved (K) gjort klart over for sine politiske kolleger i byrådet.

– Embedsmænd skal ikke være for tæt på de enkelte politikere, og vi skal passe på, hvad det er for en omgangstone, vi har mellem politikere og embedsfolk. Jeg vil gerne være med til at sikre en professionel tone, og derfor har jeg indskærpet, at politikere og embedsfolk ikke krammer, siger Morten Slotved til Frederiksborg Amts Avis.

Borgmesteren mener, at der er en signalværdi i det, hvis politikere og embedsmænd optræder som gode venner.

– Kommunen er en arbejdsplads, og vi befinder os i professionelle situationer. Jeg tror, det er vigtigt, at vi har nogle retningslinjer, som sikrer, at der er forskel på politikere og kommunens administration. Jeg har heller ikke hørt om andre arbejdspladser, hvor folk render rundt og krammer, siger borgmesteren til avisen.

LÆS OGSÅ KL: Galimatias ikke at bruge Covid-erfaringer i beskæftigelsesindsatsen

Han understreger, at kommunens "krammepolitik" ikke er affødt af episoder med grænseoverskridende adfærd.

Kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch finder Hørsholms "krammepolitik" morsom.

– Der er ingen tvivl om, at politikere og embedsfolk kan komme alt for tæt på hinanden, men der må jeg ærlig talt sige, at jeg tror ikke, det er krammet, der er problemet. Det er et problem, hvis politikerne bliver for enige med embedsmændene og glemmer at være politikere eller hvis embedsmændene føler sig presset af politikere, siger han til Frederiksborg Amts Avis. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Krammere forbydes i Hørsholm Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger