Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.09.2018 kl. 13.07

Kommune strammer tøjlerne om havbrug

Byrådet i Hedensted skærper tilsynet med det omdiskuterede Hjarnø Havbrug.
tekst Rudi Holm

Et stort flertal i Hedensted Kommune har besluttet at sætte det stærkt omdiskuterede Hjarnø Havbrug under et ekstra skærpet tilsyn. Det betyder en lang række nye krav til indrapportering til kommunen og ekstern tilsynsbistand på virksomhedens regning.

– Der er tale om en kompliceret sag, hvor jeg mener, at byrådet har vist handlekraft og truffet den rigtige beslutning. Der hersker ingen tvivl om, at havbruget skal leve op til den gældende miljøgodkendelse, og det vil vi nu med alle til rådighed stående midler sikre os, at det gør. Det er afgørende betydning for byrådet at sikre et rent havmiljø i kommunen af hensyn til lystfiskere, badende og alle andre, der opholder sig ved og på vandet, siger Hedensteds borgmester, Kasper Glyngø (S).

Sideløbende med kommunens skærpede tilsyn har Sydøstjyllands Politi rejst sigtelse mod Hjarnø Havbrug for overtrædelse af miljøgodkendelserne.

– Vi afventer nu resultatet af den igangværende politiundersøgelse. Skulle der under den komme nye væsentlige oplysninger frem, vil vi naturligvis i byrådet forholde os til dem, fastslår Kasper Glyngø. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Borgmester: Der er brug for nye muligheder for at fange østers

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune strammer tøjlerne om havbrug Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger