Arkivfoto
Arkivfoto
20.09.2018 kl. 09.28

Assens skærer hårdt på servicen

Der er fyringer blandt de kommunalt ansatte og ringere service på vej i Assens, bebuder borgmesteren.
tekst Rudi Holm

Borgerne i Assens vil få en ringere kommunal service i fremtiden, ligesom en række ansatte kan se frem til en fyreseddel. Det fastslår Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), efter at et flertal i byrådet bestående af Venstre, Konservative, SF og Radikale har besluttet, at der skal skæres 43 millioner i budgettet til næste år.

Reduktionerne skal fortrinsvis hentes på social- og sundhedsområdet samt uddannelses- og børneområdet.

Sparerunden er den anden indenfor kort tid, idet byrådet for nogle uger siden gennemførte en akut opbremsning i økonomien, da der skulle findes 68 millioner kroner på grund af et merforbrug.

– Det er klart, at så store reduktioner naturligvis vil kunne mærkes på den service, vi yder til borgerne, ligesom vi også kommer til at afskedige ansatte i kommunen, siger Søren Steen Andersen.

LÆS OGSÅ Økonomiaftale på plads: Kommunerne får løft på 1,5 milliarder til service og 21,6 til anlæg

Han kalder Assens' økonomiske situation for alvorlig.

– Byrådet lagde et forsigtigt, realistisk budget sidste år, men vi må konstatere, at der har været et betydeligt merforbrug i særligt to af fagudvalgene. Derfor har social- og sundhedsudvalget samt uddannelse-, børn- og familieudvalget haft en stor opgave med at finde reduktioner og at omprioritere i de ydelser, der fremadrettet kan leveres til borgerne inden for udvalgenes budgetter, pointerer Søren Steen Andersen.

Merforbruget skyldes blandt andet øgede udgifter til handicapområdet, til sårbare børn og unge, til hjemmehjælp samt befordring af børn til specialinstitutioner.

Assens-politikerne har som følge af spareplanerne også valgt, at der også skal skæres i vederlagene til byrådsmedlemmerne, som bliver reduceret med i alt 684.000 kroner.  ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ KL-formand: Stadig vanskelige forhandlinger forude
Emneord
Fyring, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Assens skærer hårdt på servicen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger