Foto: Statsministeriet
Foto: Statsministeriet
19.09.2018 kl. 09.26

Medie: Løkke vil lukke regionerne

Regeringen er ifølge Mandag Morgen langt fremme med planer om at nedlægge regionerne og oprette nye sundhedsklynger omkring de 21 akutsygehuse.
tekst Rudi Holm

Landets 205 regionsrådspolitikere står ifølge ugebrevet Mandag Morgen til at blive fyret i forbindelse med regeringens bebudede sundhedsreform.

Mandag Morgen erfarer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger op til en nedlæggelse af regionerne for i stedet at oprette såkaldte sundhedsklynger omkring de nuværende 21 akuthospitaler.

De fem regioner med hver 41 valgte politikere erstattes af nye administrative enheder med en ny type samarbejde mellem de 21 akutsygehuse, de praktiserende læger og kommunerne i sygehusenes respektive optageområder.

Mandag Morgens oplysninger baserer sig angiveligt på samtaler med centrale aktører. De fortæller dog også, at modellen endnu ikke har taget endeligt form.

LÆS OGSÅ Fælles opråb: Kom nu med den sundhedsreform!

Planen er, at sundhedsreformen skal rette op på de mange afbrudte forløb, som mange patienter oplever, når de udskrives fra et sygehus og skal videre til behandling og genoptræning i en kommune eller eventuelt hos deres praktiserende læge, skriver Mandag Morgen.

Ugebrevet mener at vide, at ansvaret for den samlede sundhedsindsats i en klynges optageområde på tværs af hospitaler, praktiserende læger og den kommunale sundhedsindsats vil blive lagt i hænderne på en ledelse bestående af mindst tre personer: En praktiserende læge udpeget efter indstilling fra og blandt de klynger, som de praktiserende læger er ved at etablere rundt om i landet, en faglig stærk hjemmesygeplejerske eller tilsvarende efter indstilling fra de kommuner, der betjenes af hospitalet, og en person fra hospitalsledelsen, der har indsigt i og overblik over det samlede sundhedsvæsen. ruh@kl.dk 

Emneord
Regionerne, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Medie: Løkke vil lukke regionerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger