Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.09.2018 kl. 13.28

København trækker støtten til modeugen

Copenhagen Fashion Week og Global Fashion Agenda mister millioner i kommunale støttekroner.
tekst Rudi Holm

Københavns Kommune trækker sin økonomiske støtte til modearrangementerne Copenhagen Fashion Week og Global Fashion Agenda. I år var der afsat 3,6 millioner kroner til begivenhederne, men i kommunens budget for det kommende år er puljen annulleret.

Til gengæld er der oprettet en anden pulje til "internationale mega-events", skriver Berlingske.

– Det er en konsekvens af vores store succes med at tiltrække store events, siger borgerrepræsentationsmedlem Christopher Røhl Andersen (R), der sidder i beskæftigelses- og integrationsudvalget, til avisen.

Han nævner EM i fodbold og de kommende Eurogames som eksempel på arrangementer, der kunne være interessante at støtte for kommunen.

LÆS OGSÅ Kommuner går til filmen
FOR ABONNENTER

– Når vi nu har mulighed for at få disse begivenheder til København, vil det jo være ærgerligt, hvis ikke der er penge til dem. Det kan for eksempel også være VM i kajaksprint samt Formel 1, hvis det kommer forbi København, siger han.

Hos Copenhagen Fashion Week ærgrer konstitueret direktør Trine Rindsig Laursen sig over, at støtten forsvinder. Hun mener, det vil gå ud over København og det folkelige engagement, som hun mener er et særkende for den københavnske modeuge.

– Vi er med til at skabe den særlige københavnerånd, der gør byen attraktiv for internationale gæster. Netop fordi modeugen er skabt af lokale kræfter. I modsætning til megaevents som Tour de France eller Formel 1, som kan foregå hvor som helst, siger hun til Berlingske. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København trækker støtten til modeugen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger