Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.09.2018 kl. 11.52

Kommune har succes med at ringe til gældsramte

Efter EFI-kollapset har Aarhus Kommune hentet 25 millioner kroner ved at ringe rundt til gældsplagede borgere og virksomheder.
tekst Rudi Holm

Opdateret fredag den 21. september

Aarhus Kommune har siden januar 2016 indkasseret 25 millioner kroner ved at ringe rundt til borgere og virksomheder med gæld til kommunen. 

Nu udvider kommunen ordning-en, så der fremover kommer to medarbejdere mod tidligere kun en på opgaven.

– Det er en utrolig vigtig indsats. Vi kan som kommune ikke leve med, at vi har stadig flere penge til gode. Jeg er derfor meget glad for, at vi nu med endnu større effekt kan få pengene i kommunekassen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) og fortsætter:

LÆS OGSÅ Tidligere inddrivelseschef: Lad kommunerne inddrive deres gæld selv i stedet for at afskrive den

– 25 millioner kroner er rigtig mange penge. Det betyder meget for kommunens økonomi og velfærd, at vi får de penge i kassen. 

Ordningen med at ringe til borg-erne blev sat i søen som en følge af kollapset i SKATs opkrævningssystem EFI. I stedet for at vente på udviklingen af et nyt opkrævningssystem hos SKAT, igangsatte Aarhus Kommune en forsøgsordning, hvor medarbejdere ringer rundt til borgere og virksomheder, der for eksempel skylder penge for parkeringsafgifter, byggesagsgebyrer, kontrolafgifter og andet.

– Vores initiativ bliver generelt godt modtaget af borgerne og virksomhederne, der typisk ser det som en ekstra god service. Ofte handler det nemlig ikke om manglende vilje til at betale, men om manglende viden eller evne til at betale, og så kan vi for eksempel tilbyde en afdragsordning, siger Rabih Azad-Ahmad.

Beregninger har ifølge rådmand-en vist, at en medarbejder tjener sin løn hjem i ekstra borgerbetalinger med op til fire gange.

LÆS OGSÅ Kradser gæld hjem med Mobilepay

Borgere og virksomheder skyldte tilsammen Aarhus Kommune 432.110.802 kroner ved udgang-en af august. • ruh@kl.dk 

Emneord
Inddrivelse, Gæld

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune har succes med at ringe til gældsramte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger