Foto: Udlændinge- og Integrationsministeriet
Foto: Udlændinge- og Integrationsministeriet
18.09.2018 kl. 11.48

Bare de kommer ud på arbejdsmarkedet

Det går fremad, selvom der stadig er nogle, der halter bagefter, sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i sit oplæg på KL's Integrationstræf, hvor hun roste kommunerne for deres indsats.
tekst Tom Ekeroth

På KL's Integrationstræf mandag gjorde Inger Støjberg status på integrationsindsatsen. Det går fremad, sagde ministeren, selv om der er grupper i parallelsamfundene, der halter efter:

– Jeg skylder jer tak for den indsats, I gør hver eneste dag. Hvis ikke I havde gjort det, så havde vi ikke nået så langt. I er omdrejningspunktet, sagde ministeren.

For tre år siden så det helt anderledes ud. Billedet var præget af en enorm stor tilstrømning over hele Europa:

– Jeg kunne se, at det var utilstrækkelig, hvad vi havde gjort. I dag er vi blevet et mindre attraktivt asylland, så nu kan vi fokusere på noget andet. Vi ligger på det laveste niveau i ni år. Det betyder, at nu kan vi koncentrere os om at få dem, der er kommer hertil, til at blive en del af arbejdslivet. Der er ingen tvivl om,  at det var helt nødvendigt at tage fat på den måde, vi gjorde. Vi har strammet op, men vi har også gjort en masse ting på den positive dagsorden, sagde Inger Støjberg.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

Hun nævnte IGU som en rigtig god mulighed for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, men:

– Jeg er ligeglad hvordan, bare man kommer til at forsørge sig selv. Jeg synes IGU'en har manglet i mange år. Den aktive arbejdsmarkedspolitik virker på alle, sagde Inger Støjberg.

Men nogle af indvandrerkvinderne er stadig meget langt væk fra arbejdsmarkedet, nævnte ministeren og sagde, at der fremover vil være politisk fokus på kvinderne:

– En af de ting, vi bøvler med, er parallelsamfundene. Det bekymrer mig virkelig, at se børn vokse op med forældre, der ikke forstår det samfund, de lever i. Man kan ikke lovgive sig ind i folks hoveder, men vi skal ikke acceptere, at man kan leve hele livet i Danmark uden at tage del i samfundet, sagde Inger Støjberg. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Haderslev ansætter ny direktør for beskæftigelse og integration
Emneord
Integration

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bare de kommer ud på arbejdsmarkedet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger