Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.09.2018 kl. 12.34

Varde skærer på administrationen

Fem ud af syv partier står bag budgetforliget i Varde.
tekst Rudi Holm

Det bliver billigere at have børn i institutioner i Varde Kommune. Taksterne sættes ned som følge af det nye budgetforlig, som fem ud af kommunens syv partier står bag. Det drejer sig om Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre.

Der bliver også flere penge til plejen af de ældre, men til gengæld skal der findes 15 millioner kroner på kommunens administration. Derudover skal der effektiviseres generelt i hele organisationen med to procent frem mod 2022.

Konservative står som det ene af to partier uden for forliget. Byrådsmedlem Niels Christiansen (K) forklarer det med, at der på den ene side gennemføres betydelige nedskæringer ved en forøget grønthøstermetode på tværs af alle budgetområder for med den anden hånd at blive delt ud til en række nye byggerier.

– Det drejer sig om millioner som for en dels vedkommende Det Konservative Folkeparti hellere havde set anvendt på sundhedsområdet og en bedre ældrepleje. Områder som i disse år er særligt hårdt pressede på ressourcer, lyde det i en kommentar fra Niels Christiansen. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Nedrykning fra Superliga koster kommune millionbeløb
Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Varde skærer på administrationen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger