Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.09.2018 kl. 10.51

Stram økonomi i Hillerød

Venstre, Socialdemokratiet, Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative har indgået budgetforlig i Hillerød Kommune.
tekst Rudi Holm

23 ud af 27 byrådsmedlemmer står bag et netop indgået budgetforlig i Hillerød Kommune. Forliget indebærer besparelser over en bred kam og må betegnes som stramt, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Besparelserne skyldes blandt andet stigende udgifter på det sociale område og til sundhed.

I forligsteksten skriver partierne, at ”der er mærkbare besparelser på store og små serviceområder, for alle områder i kommunen bidrager til, at vi kan vedtage det budget i balance, som vi skal. Der er spareforslag, som vi er nødt til at vedtage uden at nogen har ønsket dem, og som har konsekvenser for borgerne, medarbejderne, institutionerne og dem, der arbejder frivilligt’’.

Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S), siger, at hun er glad for, at de fleste af byrådets partier står bag forliget. Kun Enhedslisten, SF og Nye Borgerlige stemmer ikke for.

LÆS OGSÅ Økonomiaftale på plads: Kommunerne får løft på 1,5 milliarder til service og 21,6 til anlæg

– Når økonomien strammer lidt, har vi tradition for at stå sammen, og jeg vil gerne takke 23 ud af 27 byrådsmedlemmer for at ville være med til det på denne måde, siger Kirsten Jensen og fortsætter:

– Vi har valgt at passe på vores børnehaver, skoler og tilbud til ældre og udsatte, så godt vi kan, men alle skal være med til at spare. Der bliver også plads til nyt. Vi vil arbejde med en ny metode til at hjælpe psykisk syge. Vi prioriterer den hjælp, vi kan yde til demente, Vi etablerer en fundraiserfunktion, der skal hjælpe frivillige, foreninger og kommunen med at komme videre med projekter til liv og udfoldelse, som vi alle ønsker os. En nyhed er også et Juniorbrandkorps, og vi lægger penge ind til den længe savnede cykelsti bag FrederiksborgCenteret.

Hun hæfter sig også ved, at der oveni nu er budgetmæssig dækning i alle årene til at sikre de små skolers drift. ruh@kl.dk 

Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stram økonomi i Hillerød Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger