Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
17.09.2018 kl. 10.46

Indvandrere og flygtninge skal ind i fællesskaberne

Integration kræver også civilsamfundets medvirken, sagde næstformanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, Carl Christian Ebbesen, på KL's integrationstræf i Nyborg Strand.
tekst Tom Ekeroth

– Markant flere flygtninge har fået plads på arbejdsmarkedet efter, at man for et par år siden ændrede loven, så de skulle betragtes som jobparate fra dag et. Men selv om der er positive tendenser på integrationsområdet, har kommunerne stadig en stor opgave foran sig, sagde Carl Christian Ebbesen (DF), næstformand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, som indledning til KL's integrationstræf.

Carl Christian Ebbesen fortsatte:

– Måske kan vi bruge erfaringerne til at gøre noget for dem, der har været her i en række år. Selvforsørgelse gennem job er godt for den enkelte, understregede han.

Carl Christian Ebbesen nævnte også, at det nu gælder om at få kvinderne med, selv om de er kommet til landet uden ret megen uddannelse og uden en egentlig arbejdsidentitet. Han understregede, at det også er vigtigt, at civilsamfundet er med i integrationsindsatsen.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

– Indvandrere og flygtninge skal ind i fællesskaberne, sagde Carls Christian Ebbesen. tek@kl.dk 

Emneord
Integration

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Indvandrere og flygtninge skal ind i fællesskaberne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger