Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.09.2018 kl. 09.08

Borgmester kræver handling af Folketinget

Psykisk syge skal fratages nogle rettigheder, lyder det fra Rudersdals borgmester Jens Ive (V) efter et knivoverfald på en kommunal ansat.
tekst Rudi Holm

Rudersdals borgmester Jens Ive (V) kræver handling af Folketinget, efter at en kommunal ansat på et psykiatrisk bosted i Birkerød fredag blev overfaldet og stukket ned med en kniv.

– De psykisk syge borgere får ikke længere tilstrækkelig behandling på vores lukkede psykiatriske afdelinger og lukkes i stedet ud i samfundet. Derfor har man etableret nogle særligt sikre institutioner, men de står tomme, fordi det kræver borgerens samtykke at placere dem på disse nye institutioner, siger Jens Ive til Frederiksborg Amts Avis.

Han mener, at de psykisk syge ikke skal have lov til at sige nej til at blive placeret på de nye institutioner.

– Denne hændelse er desværre en meget trist anledning til endnu engang at sige til lovgiverne, at de må tage sig sammen. Selvom vi laver de bedst mulige rutiner på vores bosteder, vil vi aldrig opnå den sikkerhed, vi har på de særligt sikrede institutioner. Derfor må vi fratage psykisk syge nogle rettigheder af hensyn til medarbejderne og det øvrige samfund, for det her går bare ikke, siger Jens Ive.

LÆS OGSÅ Samarbejde kan forebygge kriminalitet
FOR ABONNENTER

Også fagforbundet FOA kræver politisk handling. Ifølge en medlemsundersøgelse har hvert andet FOA-medlem i psykiatrien oplevet fysisk vold indenfor det seneste år.

Den 24-årige formodede gerningsmand blev kort efter episoden anholdt i nærheden af bostedet.

Den kvindelige ansattes tilstand er ifølge politiet stabil. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester kræver handling af Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger