14.09.2018 kl. 13.19

Venstre-borgmestre forsvarer uddannelse til flygtninge

En række borgmestre fra Venstre finder det ærgerligt, at DF ønsker af afskaffe den grunduddannelse, der lige nu bliver tilbudt flygtninge i mange kommuner. Mange af borgmestrene har gode oplevelser med grunduddannelsen.
tekst

I et udspil til forhandlingerne om den nye finanslov har DF foreslået, at man afskaffer Integrationsgrunduddannelsen. IGU'en, som den kaldes i daglige tale, er et toårig forløb, der er rettet mod at gøre flygtninge klar til det danske arbejdsmarked.

IGU har ifølge mange Venstre borgmestre ikke bare givet gode resultater, men de ser det som det bedste integrationsværktøj, de har haft de sidste 20 år. Det skriver Berlingske.

Borgmester Mogens Gade (V) fra Jammerbugt Kommune lægger ikke fingre imellem i sin ros til IGU.

– Det her er den mest optimale form for integration, der findes, og det er derfor, vi bruger den, udtaler Mogens Gade til Berlingske.

LÆS OGSÅ Afskaffelse af IGU'en vil koste kommunerne millioner

Borgmester i Assens Søren Steen Andersen (V) påpeger, at IGU er en del af en treårig forsøgsordning, som startede i 2016 og er planlagt til at vare i hvert fald tre år.

– Du er nødt til at følge det til dørs, og den proces er vi ikke igennem endnu. Vi har lige nu god succes med at få kvinderne igennem og sluset ud på arbejdsmarkedet, siger Søren Steen Andersen til Berlingske.

IGU er rettet mod flygtninge, der ikke har fået permanent opholdstilladelse, men flere Venstre-borgmestre ser det ikke som et problem, hvis de mennesker, der kommer igennem IGU, tager deres læring ud af Danmark.

– Det handler om, at disse mennesker skal være bedst muligt forberedt på deres kommende tilværelse, uanset om det er i Danmark eller i deres hjemland, og så skal man prøve at give dem nogle redskaber, siger Mogens Gade.

LÆS OGSÅ Flere flygtningejob er fælles ansvar
FOR ABONNENTER

Karsten Längerich (V), borgmester i Allerød Kommune, understreger også, at det er et spørgsmål om god økonomi, udover at det hjælper den enkelte flygtning.

– Det kan godt være, det er meningen, de skal hjem, men der bliver vi også nødt til at være realistiske. Hvem kommer i virkeligheden hjem, og hvem bliver i Danmark i mange år? For der er mange, der kommer til at blive her, og dem skal vi have integreret så godt som muligt gennem uddannelse og ved at få dem på arbejdsmarkedet, siger Karsten Längerich til samme avis. dk@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre-borgmestre forsvarer uddannelse til flygtninge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger