14.09.2018 kl. 11.59

Tidligere bestyrelse bragte VUC Syd i fare

Efter mere end et år med stor mediebevågenhed har Undervisningsministeriet valgt at afsætte bestyrelsen hos VUC Syd. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har konstateret, at de økonomiske problemer for institutionen skyldes den nuværende og tidligere bestyrelse. Derfor indsættes ind en ny bestyrelse nedsat af ministeriet.
tekst Lars Holm Granerud

Den 11. september meddelte undervisningsministeriet, at VUC Syds bestyrelse skulle afsættes til fordel for en ministeriel nedsat bestyrelse.

– Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har i sit tilsyn med VUC Syd konstateret, at institutionen har alvorlige økonomiske problemer, og at både VUC Syds nuværende bestyrelse, men især den tidligere bestyrelse, har bragt VUC Syds videreførelse i fare, skriver Undervisnings Ministeriet i en pressemeddelelse.

Den nye bestyrelses hovedopgave er, ifølge en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet, at vurdere VUC Syds økonomiske situation, så det kan besluttes, hvorvidt at det er muligt for VUC Syd at forsætte sin drift.

Halvdelen af bestyrelsen, som blev afsat, havde dog kun siddet i fire måneder. Den fornyeligt afsatte bestyrelsesformand, Signe Knappe (V), sidder til i byrådet i Haderslev for Venstre og havde overtaget posten fra sin kollega borgmesteren i Haderslev H. P. Geil (V).

Turbulent år

H. P. Geil (V) havde siddet på posten som bestyrelsesformand i 10 år, han forlod posten for at tage sig af andre opgaver i KKR-regi i april i år. Forinden havde han dog været politianmeldt i forbindelse med anklager om misbrug af VUC Syds midler.

Anmeldelsen blev dog droppet i december 2017. Statsadvokaten i Viborg valgte at igangsætte en ny efterforskning i februar 2018, denne gang dog kun rettet mod den tidligere direktørs forhold. Denne efterforskning er endnu ikke afsluttet.

Sagen startede da det i juni 2017 kom frem, at VUC Syds topledelse og bestyrelse havde været på en studietur til Californien for 380.000 kr.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet slog fast i foråret, at VUC Syds problemer med lærernes ytringsfrihed, lærernes kompetencer, revisionen og skolens ødsle brug af offentlige midler var ulovlige forhold.

– Styrelsen vurderer, at VUC Syd i forhold til væsentlige punkter og i alvorlig grad har overtrådt og fortsat overtræder den lovgivning, som gælder for institutionen, skriver Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i sin vurdering af VUC Syd.

I den anledning medledte Styrelsen, at den ville have VUC Syd under særlig opsyn og reagere, hvis de ikke rettede op på de kritisable forhold. Dette førte afskedigelsen af bestyrelsen i denne uge ifølge pressemeddelelsen fra Undervisningsministeriet. dk@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere bestyrelse bragte VUC Syd i fare Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger