Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.09.2018 kl. 14.42

Sexkåringer af lærere får kommune til at forbyde nomineringsvideoer

Nomineringsvideoer fra 9. klasser, der seksualiserer lærere og yngre elever er omdiskuterede. En skoleområdedirektør, formanden for Danske Skoleelever og formanden i Skolelederforeningen tager afstand.

En række 9. klasser underholder på deres sidste skoledag med nomineringsvideoer, hvor børn fra andre klasser bliver nominereret i kategorier som "Årets Gid du var ældre", "Årets Upcoming" og "Vi ringer, når du er 18" og lærere bliver nomineret til ’Årets vil du med mig hjem’ eller ’Årets TILF’ (Teacher I’d Like to Fuck - lærer, som jeg gerne vil have sex med, red.) 

Der har været stort fokus på de omdiskuterede videoer, og Berlingske har kendskab til syv skoler i hele landet, hvor videoerne er lagt Youtube. De fleste af de videoer har mellem 40.000 og 100.000 visninger.

De to ovennævnte lærerkategorier har lærer og vikarer i Solrød Kommune kunnet vinde indtil nu. For kommunen sætter en stopper for det, oplyser Charlotte Houlberg, direktør for skoleområdet i Solrød Kommune i et skriftligt svar til DR Nyheder, efter at Berlingske fortalte om fænomenet tidligere på ugen.

– Vi er i tæt dialog med skolerne, og vi tager sagen meget alvorligt. Selvfølgelig skal der ikke være nogle seksuelle undertoner mellem elever og lærere, det tager vi meget skarpt afstand fra. Vi vil indskærpe over for både ledere, lærere og elever, at vi tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer, som i fremtiden vil være forbudt på vores skoler, skriver Charlotte Houlberg.

LÆS OGSÅ Brugen af tablets falder i skolerne

Faktisk forsøgte Uglegård Skole i Solrød at lave et forbud i år, men eleverne lavede en video alligevel, hvor de dog undlod at nominere lærere. 

Lærere skal sætte rammerne 

Formanden for Danske Skoleelever, Sarah Gruszow Bærentzen, ser flere problemer med de omdiskuterede videoer.

– Der er for mig at se tre store problematikker ved de her lærerkåringer. Elever ser op til deres lærere, og hvis de er med på, at de bliver seksualiseret, så skaber man en norm, der er problematisk, siger Sarah Gruszow Bærentzen til Avisen.dk. 

Hun understreger også, at det er grænseoverskridende for nogle af de yngre elever, når de oplever, at deres lærer bliver gjort til genstand for sex.

LÆS OGSÅ KL annullerer udbud om digitale læremidler

– Lærerne er med til at sætte rammerne for eleverne, og hvis de siger, at det er ok, at eleverne seksualiserer dem, så baner de vejen for en rigtig problematisk kutyme, siger Sarah Gruszow Bærentzen. 

I Berlingske fremgår det også, at formand i Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, er rystet over at høre om lærere, der lader sig nominere til kategorier med seksuelle undertoner. 

– Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke kan se, at det er et fuldstændig forkert setup, uanset om det er i en sjov sammenhæng, siger han til Berlingske og opfordrer skolerne til at forbyde normeringerne. sarp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sexkåringer af lærere får kommune til at forbyde nomineringsvideoer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger