Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.09.2018 kl. 09.23

Kommune og stat vil sammen købe boliger til flygtninge

Staten er klar med et tilskud til Aarhus Kommune, så de kan købe boliger til flygtninge, hvis kommunen selv vil lægge lige så mange penge.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

I 2018 modtager Aarhus Kommune omkring 160 flygtninge. Det er den kvote kommunen er blevet tildelt for at fordelingspuslespillet går op mellem landets kommuner. Lige nu mangler kommunen boliger til mellem 60 og 80 flygtninge, og det er staten parat til at hjælpe med via et tilskud på 12 millioner kroner til indkøb af boliger, hvis kommunen selv bidrager med et tilsvarende beløb. Det er flertallet i byrådet klar til at takke ja til. Det skriver Århus Stiftstidende. 

Men Venstre, konservative og Dansk Folkeparti er modstandere af forslaget. 

– Aarhus skal ikke bruge flere penge på flygtninge. De skal ikke placeres, de skal samles i centre, indtil de kan vende tilbage til deres hjemlande, siger Knud N. Mathiesen (DF) til Århus Stiftstidende. 

Social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz (S), der står bag planen, henviser til, at kommunerne har pligt til at finde boliger til flygtninge i den femårige integrationsperiode, når regeringen har fordelt flygtningene til den pågældende kommune. 

LÆS OGSÅ Flertal vil købe huse til flygtninge

– Her kan vi gøre det på en rigtig fornuftig måde, fordi staten betaler halvdelen. Så spørgsmålet er: Skal vi sige ja eller nej til at modtage 12 millioner kroner. Hvis vi er lidt kloge, vil vi siden kunne sælge boligerne for mindst det samme, som de er købt for, siger Kristian Würtz til samme avis. 

Spørgsmålet om køb af boliger skal nu behandles nærmere i social- og beskæftigelsesudvalget, selvom der er flertal for det i byrådet. sarp@kl.dk 

Emneord
Flygtninge, Bolig

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune og stat vil sammen købe boliger til flygtninge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger