Stifter af Center for Social Nytænkning Steffen Rasmussen og udviklingskonsulent i Aarhus Kommune Anne Eg Jensen er begge glade for den sparringsmulighed kontorfællesskabet giver dem. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Stifter af Center for Social Nytænkning Steffen Rasmussen og udviklingskonsulent i Aarhus Kommune Anne Eg Jensen er begge glade for den sparringsmulighed kontorfællesskabet giver dem. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
10.09.2018 kl. 11.17

Iværksætterfælleskab gør kommunen menneskelig

Aarhus Kommunes Borgerservice deler kontor med iværksættere og fagpersoner fra Center for Social Nytænkning for at holde møder i uformelle rammer og spørge kontorfælleskabet til råds om kommunens projekter.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Mønstrede gulvtæpper, grønne planter i alverdens størrelser og brune genbrugsmøbler danner rammen om kontorfællesskabet Center for Social Nytænkning i Aarhus, som den 32-årige iværksætter Steffen Rasmussen står bag. Her har 30 iværksættere, forskere, projektmagere og fagpersoner alle købt en kontorplads. Sammen og hver for sig udvikler de projekter, der skal nytænke socialt arbejde. En af kontorpladserne tilhører Aarhus Kommunes Borgerservice.

Anne Eg Jensen, der er udviklingskonsulent hos Aarhus Kommune, og som til daglig arbejder med borgerservice på kulturhuset Dokk1, sidder nu minimum en dag om ugen på Center for Social Nytænknings kontor. Hun er tovholder på Borgerservices indsats for udsatte borgere i kommunen, og hun er glad for at være en del af kontorfællesskabet.

– Kommunen vil gerne være med i fællesskabet for at udvikle de sociale indsatser. Vi vil ikke bare have præsenteret iværksætternes ideer bagefter. Derfor er jeg glad for, at kommunens ledelse gerne vil investere i det, siger Anne Eg Jensen og uddyber, hvilken forskel rammerne gør for hendes arbejde.

– Vi ser kontorfællesskabet som et eksperimentarium. Jeg kan også mærke, at det fungerer godt, når jeg holder møder i kontorfællesskabet, fordi det er et mere afslappet forum, siger Anne Eg Jensen.

– Det er afgørende, at Aarhus Kommune er tilstede hos Center for Social Nytænkning, fordi det udfordrer den tankegang, der er på socialområdet og giver gensidig inspiration. Jeg flytter også selv mit borgmesterkontor rundt i kommunen indimellem, blandt andet til Gellerup og Tilst, fordi det skaber lettere adgang til kommunen. På samme måde er det givende, at Borgerservice også er til stede ude i kommunen.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) om kommunens tilstedeværelse hos Center for Social Nytænkning

Gratis mad og en kaffevogn  

Under videreudviklingen af et projekt kaldet Borgerservice 2 Go for udsatte borgere har Anne Eg Jensen især haft glæde af sine kollegaer fra kontorfællesskabet.

LÆS OGSÅ Kradser gæld hjem med Mobilepay

– Projektet kører godt. Vi har konstateret, at der er brug for mennesker, og ikke digitale løsninger. Så vi har investeret i medarbejdertimer på forskellige væresteder i kommunen. Men vi havde brug for ideer til Borgerservice 2 Go 2.0, siger Anne Eg Jensen, der spurgte de andre hos Center for Social Nytænkning, om de havde nogle bud på, hvad Borgerservice kunne gøre for at komme de udsatte borgere endnu nærmere. De kom med forslag som events med gratis mad og en kaffevogn, samt forslag til kontaktpersoner, kommunen kunne bruge, fortæller Anne Eg Jensen og glæder sig over, at kontorfællesskabet har gavn af hinanden på den måde.

Foto: Sascha Reiffenstein Petersen

– Det er vigtigt, at Borgerservice er med til at skabe løsningsforslagene, fremfor at vente på, at iværksætterne kommer med ideerne, siger udviklingskonsulent i Aarhus Kommune Anne Eg Jensen, der tilbringer mindst en dag om ugen på Center for Social Nytænknings kontor. 

Succesoplevelser med kommunen

Det glæder også iværksætteren og stifteren af Center for Social Nytænkning, Steffen Rasmussen, at kommunen er med i fællesskabet.

– Jeg har også flere gange spurgt Anne om, hvad hun synes om en ide eller et tiltag, og delt nye projektbeskrivelser til større indsatser, så det fungerer godt, at vi kan sparre med hinanden. Så har det også den effekt, at når kommunen er med i fællesskabet, så vil flere være med. Folk oplever, at medarbejderne fra Borgerservice er søde og gerne vil lytte til dem, siger Steffen Rasmussen og kommer også med en overordnet betragtning.

– Det er godt, at kommunen er med, så flere aktører og iværksættere kan få succesoplevelser med kommunen. Ved at være til stede her, kommer kommunen tæt på borgerne og bliver menneskelig. Derudover synes jeg, at kommunerne og det private skal prøve flere ting af sammen, og så tage det, der virker og investere i det, siger Steffen Rasmussen. sarp@kl.dk 

Om Center for Social Nytænkning

Center for Social Nytænkning (CFSN) har eksisteret siden marts, men havde officiel åbningsdag den 6. september, hvor Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) holdt tale. Derudover var der socialfaglig popquiz, hotdogs, drinks og netværksskabende samtaler.

CFSN’s mission er at nytænke og udvikle socialt arbejde i samarbejde med iværksættere, virksomheder, organisationer og kommuner.

Emneord
Borgerservice

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Iværksætterfælleskab gør kommunen menneskelig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger