Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.09.2018 kl. 08.00

Realdania søger pilotkommuner

Indeklimaet i folkeskolerne trænger til et løft, mener Realdania, som igangsætter en kampagne for at udvikle nye metoder til indeklimarenovering på skolerne.
tekst Rudi Holm

Realdania vil sammen med en række kommuner forsøge at udvikle metode til at skabe et sundere indeklima på landets skoler. I dag lancerer den almennyttige forening en kampagne, hvor kommuner kan være med i et pilotprojekt for at skabe nye metoder til indeklimarenovering på folkeskolerne.

Kampagnen henvender sig til kommuner, der ønsker at udvikle en strategisk indeklimaplan, hvor de medtænker indeklimahensyn, når kommunens skoler skal renoveres, ombygges eller opgraderes. Det færdige resultat bliver en metodesamling, som beslutningstagere i kommunerne kan bruge, når de lægger planer for skolernes løbende vedligeholdelse og udvikling.

– Vi ønsker en bedre forståelse for de beslutningsprocesser og virkemidler, man kan arbejde med i de forskellige kommuner i kampen for et bedre indeklima. Der er stor forskel på store og små, og mere eller mindre økonomisk velpolstrede kommuner, og det skal vi tage højde for i de metoder, vi ender ud med. I sidste ende er målet at give kommunerne nogle redskaber, så de kan skabe sig et overblik over, hvordan indeklimaet kan forbedres uden at briste de i forvejen spændte budgetter, fortæller projektleder Anne Gade Iversen fra Realdania.

Realdania regner med at udvælge fem til syv pilotkommuner, og hver kommune vil få 750.000 kroner i udviklingsstøtte. Derudover afsætter Realdania midler til en tværgående vurdering af de indkomne helhedsrenoveringsplaner og processer.

LÆS OGSÅ Brugen af tablets falder i skolerne

I KL hilser kontorchef Peter Pannula Toft initiativet velkommen.

– Indeklima har en dokumenteret effekt for børnenes læring og trivsel. Derfor er det naturligt, at kommuner arbejder strategisk med at udvikle planer for at skabe et godt indeklima i deres skoler. Indeklimaplaner kan være det helt rigtige, og det er godt med et projekt, som kan støtte kommunerne i det arbejde og udbrede erfaringer kommunerne imellem, siger han.

Interesserede kommuner skal indsende en ansøgning til Realdania senest den 30. oktober i år. For at deltage skal kommunerne forpligte sig på et timeforbrug svarende til Realdanias økonomiske bidrag. ruh@kl.dk 

Emneord
Indeklima, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Realdania søger pilotkommuner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger