I morgen, den 8. september, indvies multihuset "Hjertet" i Ikast-Brande. Foto: Ikast-Brande Kommune
I morgen, den 8. september, indvies multihuset "Hjertet" i Ikast-Brande. Foto: Ikast-Brande Kommune
07.09.2018 kl. 11.50

Ikast-Brande indvier byens hjerte

I morgen, den 8. september, indvies multihuset "Hjertet" i Ikast-Brande. ”Hjertet” er opført i forbindelse med den internationale skole og skal styrke og skabe fællesskaber på tværs af eksisterende institutioner, projekter og foreninger i hele kommunen.
tekst Tom Ekeroth

Med indvielsen af multihuset "Hjertet" sætter Ikast-Brande en kraftig streg under sit arbejde for at være en kommune, der satser stærkt på fællesskaber.

Visionen bag det nye multihus handler om at skabe et sted, hvor mennesker kan mødes og skabe uventede og gode oplevelser. Multihuset skal være et sted, hvor byens borgere har lyst til at mødes uanset baggrund. Blandt de faste lejere er International School Ikast-Brande, Unge og Uddannelse fra Ikast-Brande Kommune, Blindes Arbejde og Fælleskantinen, hvor de sidste er socialøkonomiske virksomheder.

– Det er et fantastisk hus, som vi i morgen officielt åbner. Vores vilde vision er blevet til virkelighed, og vi står i dag med et hus, som har mange forskellige funktioner, og mange forskellige målgrupper. Jeg glæder mig til at følge husets udvikling. Uden et formidabelt samarbejde mellem såvel Ejendomsselskabet ISIB, International School Ikast-Brande, Realdania, Lokale- og Anlægsfonden som Ny Carlsberg Fondet om udviklingen af stedet, havde vi ikke stået i dag med de mange muligheder, som dette hus giver borgerne, siger borgmester Ib Lauritsen (V).

Et multifleksibelt hus for alle

"Hjertet" er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller. Ambitionen bag det 3.600 kvadratmeter store byggeri har været at skabe et hus så fleksibelt, at næsten kun fantasien sætter grænser for, hvad det kan bruges til. Blandt andet kan enkelte af husets vægge skubbes væk, så der skabes et helt nyt rum, hvor indenfor og udenfor flettes sammen.

LÆS OGSÅ Glemte kæmper i knæ: Kommuner skal finde penge til populær kunstattraktion

Huset er åbent for alle, og konceptet er baseret på tillid og ansvarlighed. Alle kan komme ind fra gaden og benytte sig af faciliteterne. Det kan være cykelklubben, der bruger huset som mødested og efterfølgende tager bad i de tilhørende omklædningsrum, det kan være squaredans-foreningen, der mødes hver torsdag eller borgere, der bare ønsker at nyde en kop kaffe i caféen.

En lang række foreninger har allerede taget huset i brug, og benytter sig af såvel multisalen, refleksionsrummet, street-sport hallen og mødelokalerne. Ligesom det udvendige aktivitetsbånd bliver flittigt benyttet af skatere, BMX-kørere m.fl. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ikast-Brande indvier byens hjerte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger