Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.09.2018 kl. 08.58

Stigende børnetal presser dagplejen

Der skal ansættes flere dagplejere mange steder i Aalborg Kommune.
tekst Tom Ekeroth

Selv om en stor kampagne sidste efterår førte til ansættelse af godt 50 nye dagplejere, så har Aalborg Kommune stadig svært ved at holde trit med efterspørgslen. Det er dog kun i bestemte områder af kommunen, at et stigende børnetal presser Dagplejen.

Det er især ide store boligkvarterer i og omkring Aalborg Centrum, at der er akut behov for flere dagplejere. Det er mere præcist områderne Aalborg Centrum, Mølholm, Hasseris, Vestbyen, Øgadekvarteret, Vejgaard Centrum, Kærby, Scheelsminde, Sohngaardsholm, Seminariekvarteret, Kanalkvarteret og Sønder Tranders.

Til listen føjer sig også en række af de mindre oplandsbyer. Det er nord for fjorden Vodskov og Vestbjerg. Syd for fjorden er det Nibe, Storvorde, Kongerslev, Gistrup og Frejlev.

Vidt forskellige dagplejere

I alt vurderer dagplejen, at der tilsammen mangler tæt ved 50 dagplejere i de nævnte områder.

LÆS OGSÅ Der skal bruges tusindvis af pædagoger

– Det er jo dejligt, at der bliver flere børn i de disse kvarterer. Bor man her, og har man lyst til at arbejde professionelt med børn, så er det bare med at komme ud af busken, fortæller leder af Dagplejen Peter Ottesen.

Han fortæller, at Dagplejen nu målrettet går ud med en kampagne i hver af de berørte boligområder. Hvert sted er kampagnen bygget op om en lokal dagplejer, der fungerer som ambassadør for Dagplejen.

– Samtidig kan vi vise, hvor forskellige vores dagplejere er, og hvor forskelligt de bor. Derfor kan man i vores kampagne for eksempel møde et ægtepar, der sammen driver en stordagpleje og en mandlig dagplejer. Det er heller ikke noget krav, at man bor i en villa. Man kan sagtens være dagplejer i en lejlighed. Det afgørende er, at man kan skabe gode rammer for børnenes hverdag, siger Peter Ottesen. tek@kl.dk 

Kort: Aalborg Kommune

de mørkeblå områder er der akut behov for at ansætte flere dagplere.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stigende børnetal presser dagplejen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger