Borgmester John Brædder (Lokal). Foto: Guldborgsund Kommune
Borgmester John Brædder (Lokal). Foto: Guldborgsund Kommune
05.09.2018 kl. 09.00

Guldborgsund prioriterer millioner til velfærd og job

Budgetforliget 2019-2022 i Guldborgsund Kommune lægger vægt på velfærd og job. Der afsættes blandt andet 46 millioner kroner til arbejdsmarkedsområdet, og så skal der ansættes flere lærere og pædagoger.
tekst Tom Ekeroth

De fem partier bag konstitueringsaftalen i Guldborgsund Kommune er enige om byrådsperiodens første budgetaftale, der samlet fordeler godt fire milliarder kroner. Forliget, der nu er kommet i hus, har fået overskriften ”Det rige hverdagsliv – godt fra start” og ligger direkte i tråd med kommunens kerneopgave og planstrategi.

– Med forliget sætter vi en tyk streg under, at vi som forligsparter står sammen om de aftaler, vi lavede på valgnatten. Vi investerer i velfærden, og vi sikrer den fortsatte udvikling af vores kommune. Denne brede aftale er udtryk for ambitioner, men også ansvarlighed blandt parterne, siger borgmester John Brædder (Lokal) om budgetforliget, der har en samlet anlægsramme på 139 millioner kroner og tilfører 90 millioner yderligere til driften i 2019.

Med forliget prioriterer forligsparterne i første omgang tre af de 12 strategiske målsætninger fra kommunens planstrategi. Målsætningerne, at alle får en uddannelse eller kommer i beskæftigelse, at alle kommer godt fra start i livet, og at talent og potentialer udvikles, bliver prioriteret i budgetaftalen 2019-2022.

Blandt de mange initiativer er, at man vil øge antallet af lærere og pædagoger i skoler og dagtilbud. I alt skal der ansættes omkring 30 lærere og pædagoger. Der er også 12 millioner kroner til at udvikle udendørs læringsmiljøer ved skoler og dagtilbud, mens 3,2 millioner kroner går til at sikre kompetenceudvikling af medarbejdere i tilbud til børn med særlige behov, ligesom småbørnsteamet for sårbare familier er sikret.

LÆS OGSÅ Langeland skærer ind til benet: Nødsaget til at revidere budgettet

Forligsparterne har også afsat knapt fem millioner kroner til at etablere en styrket rehabiliteringspraksis for ældre borgere over 65 år. Det er et tiltag, der er særdeles vigtigt i en kommune som Guldborgsund, fastslår 1. viceborgmester Bo Abildgaard (S).

– Vi har mange ældre borgere i vores kommune, og vi skal sikre størst mulig livskvalitet for de borgere. Rehabiliteringen for vores ældre borgere er helt afgørende, for vi ved, at en solid genoptræningsindsats er fundamental for fortsat at kunne klare mange ting selv i sin hverdag, og det øger livskvaliteten hos vores borgere. Det er helt afgørende, at vi fastholder et stærkt fokus på velfærden, så vi kan løse vores fælles kerneopgave, siger Bo Abildgaard. 

2. viceborgmester Ole K. Larsen (V) glæder sig i særdeleshed over, at man nu tager fat i de økonomiske udfordringer på arbejdsmarkedsområdet og tilfører området 46 millioner kroner alene i 2019. Samtidig peger han på, at budgetforliget lægger op til et stærkere fokus på at integrere og uddanne flygtninge og indvandrere for at bringe dem ind på arbejdsmarkedet.

– En stærk indsats på integrations- og uddannelsesområdet er helt afgørende både for de mennesker, det drejer sig om, men også for vores samfund. Eksempelvis har vi allerede nu stor efterspørgsel på arbejdskraft i vores ældresektor, og det bliver ikke mindre de kommende år. Så der er en oplagt mulighed for at udnytte det potentiale, siger Ole K. Larsen. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Borgmestre kræver opgør med rigide budgetregler
FOR ABONNENTER
Emneord
Budgetforlig, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Guldborgsund prioriterer millioner til velfærd og job Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger