Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.09.2018 kl. 09.21

Flere studieboliger i Fredericia

Flere unge flytter til Fredericia og med mere fleksible udlejningsordninger kan boligorganisationerne nu også stille flere boliger til rådighed for studerende.
tekst Tom Ekeroth

I disse år vælger flere at bosætte sig i Fredericia Kommune. Det er en tendens, der forventes at fortsætte i takt med, at Fredericia udvikler sig som uddannelsesby. Netop derfor har boligorganisationerne ansøgt om mere fleksible udlejningsordninger. 

Byrådet har lige givet grønt lys til, at boligselskaberne kan gøre det nemmere for flere at komme ind på boligmarkedet. Så fra i dag kan boligorganisationerne give studerende mulighed for at komme forrest i køen til de almene lejeboliger. 

– Vi modtager et stigende antal henvendelser fra studerende, der ønsker at studere og bo i Fredericia og derfor har brug for en lejebolig. Det er for eksempel studerende fra Politiskolen og Maskinmesterskolen. Vi er derfor glade for, at boligorganisationerne fremover har fleksible udlejningsløsninger, der også tilgodeser de studerende i Fredericia, fortæller formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune, Pernelle Jensen (V). 

Den nye udlejningsordning gør, at Boligkontoret Fredericia vil give uddannelsessøgende førsteret til 25 procent af de lejligheder, hvor huslejen er under 3.500 kroner. Boli.nu kan udleje 25 procent af deres boliger i ni afdelinger til uddannelsessøgende, pendlere, skilsmisseramte og seniorer. Ligeledes tilbyder Boligselskabet Futura 25 procent af deres lejligheder til disse grupper.

LÆS OGSÅ Studieby garanterer tag over hovedet til studerende

– I takt med at der kommer flere studerende til Fredericia, er det glædeligt, at boligorganisationerne på bedst mulig vis kan hjælpe folk til en bolig i Fredericia. Denne mere fleksible ordning gør det nemmere for særligt de studerende at finde en passende bolig i kommunen, hvilket er i fin tråd med Uddannelsesudvalgets arbejde med at gøre Fredericia attraktiv som studieby, siger Pernelle Jensen. tek@kl.dk 

Emneord
Bolig, Uddannelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere studieboliger i Fredericia Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger