04.09.2018 kl. 15.14

Løkke: Håndtryks-ceremoni kan klares af staten

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil lade staten klare håndtryksopgaven ved indfødsretsceremonierne, hvis borgmestrene melder fra.
tekst Rudi Holm

Hvis landets borgmestre ikke ønsker at gennemføre indfødsretsceremonier, hvor der sluttes af med et håndtryk, kan de blive fri. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Hans kommentar faldt på et pressemøde i dag efter et regeringsseminar i Nibe som et svar til de borgmestre, der i det seneste døgn har kritiseret forslaget om en ny indfødsretsceremoni. Højtideligheden indebærer blandt andet, at der skal gives hånd til borgmesteren.

– Jeg har godt lagt mærke til debatten ude omkring. Vi synes, at det er mest enkelt at gennemføre denne ceremoni i kommunerne, der er rammen om det nære demokrati. Nu sender vi lovforslaget i høring, og hvis KL eller kommunerne i deres høringssvar siger: Vi skal ikke lægge rådhus til det her, så finder vi en anden løsning. Så må staten bare afvikle disse ceremonier, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge et rundspørge, som DR Nyheder har foretaget, er mange af Lars Løkke Rasmussens partifæller på borgmesterposterne blandt skeptikerne.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

Statsministeren slog på pressemødet fast, at han forventer "at såvel Venstres borgmestre som borgmestre fra andre partier respekterer landets love". ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Løkke: Håndtryks-ceremoni kan klares af staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger