Lillebæltsstien ved Hindsgavl og Fænø Sund. Foto: Middelfart Kommune
Lillebæltsstien ved Hindsgavl og Fænø Sund. Foto: Middelfart Kommune
03.09.2018 kl. 11.10

Middelfart vil have turister på Danmarks smukkeste gåtur

Kommunen inviterer til indvielse af første del af Lillebæltsstien, som nu er færdig og afmærket på en 23 km lang strækning langs kysten. Kommunen ønsker stien certificeret i Europa.
tekst Tom Ekeroth

Flotte kystlandskaber, strande, kystskrænter, hyggelige bymiljøer, åbne marker og skove. Det er ikke uden grund, at den nye vandresti – Lillebæltsstien – kaldes Danmarks smukkeste gåtur.

Fredag den 14. september markeres etableringen og afmærkningen af første del af stien åben for publikum, når Middelfart Kommune inviterer til indvielse i vandkanten. Ifølge borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) byder Lillebæltsstien på store oplevelser langs kysten både for kommunens borgere og for turisterne:

– Med Lillebæltsstiens afmærkning har vi fået en naturlig trampesti, der giver mulighed for en stille vandretur i smukke omgivelser. Det ved jeg, at mange af os, der bor her, sætter pris på og har stor glæde af. Samtidig vil stien være attraktiv for turister, da den løber gennem de helt unikke naturområder langs kysterne, siger borgmesteren.

Middelfart Kommune ønsker derfor Lillebæltsstien certificeret som en Leading Quality Trail – Best of Europe. Det stiller store krav til oplevelserne langs stien, til stien og til infrastrukturen omkring stien, men vil også bringe Middelfart i et fint europæisk selskab, der vil kunne tiltrække kvalitetsbevidste turister.

LÆS OGSÅ Panserbassen har fokus på fællesskabet
FOR ABONNENTER

Ifølge turistchef ved VisitLillebælt Middelfart Anette Werenskiold kommer mange turister til Middelfart Kommune for at opleve den unikke natur:

– En af de nyeste turistundersøgelser viser, at netop naturoplevelser og strand, kyst og hav er blandt de 10 primære årsager til at tage på ferie i Danmark. Nærheden til natur er ikke kun vigtig for ferieturisterne, vi ved, at det også vægter højt blandt mange af vores møde- og konferencegæster. Derfor er Lillebæltsstien et kæmpe plus for området, siger hun. tek@kl.dk 

Emneord
Turisme, Natur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Middelfart vil have turister på Danmarks smukkeste gåtur Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger