Foto: Odsherred Kommune
Foto: Odsherred Kommune
30.10.2018 kl. 11.05

Efter øksehug og trusler: Vi er ikke mere udsatte end andre

Jobcentret i Fårevejle i Odsherred er åbnet som normalt i dag. I går truede to mænd med en økse personalet.

I går mandag ankom to mænd til jobcentret i Fårevejle i Odsherred Kommune. Her truede de medarbejderne, og den ene af mændene huggede en medbragt økse ned i skranken på jobcentret.

Og selvom medarbejderne naturligt nok er rystede, så er jobcentret åbnet som normalt i dag. Det er status efter et direktionsmøde i kommunen, hvor ledelsen drøftede gårsdagens episode, fortæller kommunaldirektør Claus Steen Madsen.

– Medarbejderne har det fornuftigt efter omstændighederne, og de har haft et gruppemøde med en psykolog, og de medarbejdere, der var tættest på truslerne, har haft individuelle samtaler med en psykolog. Så jobcentret er åbnet igen her til morgen (tirsdag, red.), siger Claus Steen Madsen.

På direktionsmødet har ledelsen drøftet sikkerhedsprocedurer på jobcentret. Men episoden i går tirsdag giver ikke anledning til ændringer på nuværende tidspunkt.

LÆS OGSÅ Ringere service for nedslidte borgere, hvis seniorpensionen fjernes fra kommunerne

– Det var jo en forfærdelig hændelse og svært for personalet, der står tæt på. Men det blev håndteret rigtig godt af medarbejdere og ledelsen på jobcentret i Fårevejle. Der blev grebet fint ind og taget hånd om medarbejderne. I lyset af, at jobcentret skal flytte om to måneder, har vi talt om, hvordan vi får indrettet de nye lokaler mest hensigtsmæssigt, siger Claus Steen Madsen.

Flere uniformer optrapper

Han fortæller, at man i princippet godt kan forhindre episoder som den i går, men det vil kræve en markant opgraderingen af sikkerheden, for eksempel i form af flere uniformerede vagter end den ene der er i øjeblikket. Og det har også en markant bagside.

– Jo mere man højner sikkerheden med låste døre og uniformerede vagter, jo mere eskalerer tingene også. Så vi skal prøve at finde et niveau, hvor vi kan afdramatisere tingene, når der opstår konflikter. Det er en balancegang, siger han.

På trods af den voldsomme hændelse i går tirsdag, som har ført til to anholdelser af de to mænd, der opførte sig truende, mener kommunaldirektøren ikke, at Odsherred Kommune er særlig udsat for den slags hændelser.

LÆS OGSÅ Nummerpiger og ledige p-pladser giver færre klager til Thisteds borgerservice

– Vi har en gang imellem hændelser på jobcentret, hvor nogle reagerer. Det kan ikke undgås. Men det er ikke på et niveau, hvor det er ekstraordinært. Så det er ikke mit indtryk, at vi er mere udsat end andre steder i landet. Faktisk hjælper det måske lidt, at vi ligger lidt ude på landet, og at folk har mulighed for at tale med et menneske ansigt til ansigt, når de henvender sig. Det gør tit, at de værste aggressioner bliver neddroslet lidt, siger Claus Steen Madsen.

De to mænd, der opførte sig truende på jobcentret, bliver fremstillet for en dommer i dag. Det skulle gerne skabe klarhed om, i hvor høj grad truslerne var planlagte, eller om de to mænd handlede i affekt. De informationer vil kommunen bruge til at tale videre om sikkerheden på jobcentret. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Øksehug og trusler: Vi er ikke mere udsatte end andre Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt T. Larsen
Tidligere medlem af kommunalbestyrelse for venstre
Den 30.10.2018 kl. 13:32

Syge ud af jobc enteret

svar på: Øksehug og trusler: Vi er ikke mere udsatte end andre

Episoden i jobcenteret i Fårevejle, Odsherred, kunne klart have været undgået, hvis lovgivningen omkring sygedagpenge og ledighed havde været skruet sådan sammen, at ledige og syge blev adskilt. Psykisk syge skal og bør ikke håndteres i et jobcenter, hvor personalet ikke er uddannet til den slags.
Kommunerne har igennem adskillige år nu vist, at de ikke kan håndtere opgaven med de ledige og ejheller med de syge.Kommunerne FASTHOLDER jo de ledige/syge i håbløse situationer. Det er derfor forudsigeligt, at disse stakkels mennesker udadreagerer voldsomt, som i bl.a. dette tilfælde. Det vil ske igen, hvis ikke der bliver lavet grundlæggende om på reglerne.
Innovationsminister Løhde og beskæftigelsesminister Lund Poulsen grib nu venligst ind og løsriv områderne helt fra kommunerne og adskil syge og arbejdsløse..
Mennesker bør ikke hensættes i sådanne ydmygende og håbløse situationer, som det er sket i mange år nu.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger