Foto: Folketinget
Foto: Folketinget
30.10.2018 kl. 09.23

Byrådsmedlem slår LA-profil i slag om spidskandidatur til Folketinget

Byrådsmedlem Steen Holm Iversen bliver LA's spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Han slog folketingmedlemmet Henrik Dahl i en tæt afstemning.

Det er ikke altid nok at være et landskendt ansigt, når der ude i landet skal vælges spidskandidater til Folketinget. Det må folketingsmedlemmet Henrik Dahl (LA) sande, efter at han mandag aften tabte afstemningen om at overtage den ledige storkreds Sydjylland.

Det skriver jv.dk.

Henrik Dahl blev slået af det på landsplan ret ukendte byrådsmedlem Steen Holm Iversen (LA), der har siddet i byrådet i Varde siden sidste kommunalvalg. Her fik han 364 personlige stemmer og dermed Liberal Alliances eneste mandat i Varde.

Steen Holm Iversen vandt en tæt afstemning om at stå øverst på listen med 64 stemmer mod Henrik Dahls 56 stemmer.

LÆS OGSÅ Blodbad blandt DF's dobbeltmandater

Jeg vidste, det blev tæt, så jeg er ikke overrasket. Men enhver vil da gerne vinde den interne skønhedskonkurrencen, siger Henrik Dahl til jv.dk efter afstemningen.

Steen Holm Iversen kalder efter sejren Henrik Dahl for en værdig modstander.

– Jeg havde kæmpet hårdt for det. Han er betragteligt mere kendt. Både som LA'er og som debattør og forfatter, siger han til jv.dk.

Profil stopper

Sydjyllands Storkreds er blevet ledig, efter kulturminister Mette Bock har valgt at opstille til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj næste år.

LÆS OGSÅ De personlige stemmer er talt op: Se det kommunale hold i Folketinget her

Steen Holm Iversen er netop fyldt 54 år og har en karriere i Forsvaret bag sig. Han er major og sektionschef i Hærens Efterretningscenter i Varde. Det er også i forsvaret, at han har fået sin uddannelse som reserveofficer og premierløjtnant af linjen på Hærens Officersskole.

Ved seneste folketingsvalg blev han 1. suppleant for Mette Bock og 1. suppleant til regionsrådet i Region Syddanmark. I knap to måneder i 2015 var han midlertidigt folketingsmedlem, da Mette Bock havde orlov. jki@kl.dk

Emneord
Valg, Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem slår LA-profil i slag om spidskandidatur til Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger