Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
29.10.2018 kl. 12.08

Efter øksetrusler og anholdelser: Kommune lukker jobcenter

Odsherred Kommune lukker jobcentret ned for i dag, efter flere personer er anholdt for trusler mod personalet.

Opdateret 14:38

Jobcentret i Fårevejle i Odsherred Kommune er lukket for i dag. Det sker efter to personer mandag formiddag er blevet anholdt for at fremsætte trusler mod personalet. Det skriver sn.dk.

Ifølge mediets oplysninger er der tale om to borgere, der mødte op på jobcentret med en økse. Den ene af borgerne slog flere gange øksen ned i skranken.

Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S), fortæller desuden, at kommunen har iværksat en kriseplan, hvor personalet bliver tilbudt samtaler med en krisepsykolog.Han fortæller til sn.dk:

LÆS OGSÅ Gladsaxe og Hørsholm får de første GDPR-bøder

– Det, vi gør i sådanne tilfælde, er at hjælpe personalet med at få episoden talt igennem, og i morgen holder vi direktionsmøde, hvor vi får en status på situationen og en første gennemgang af, hvordan kriseplanen har fungeret. Politiet har foretaget flere anholdelser, og vi er meget glade for, at de har reageret så hurtigt, og det er klart, at den slags trusler er politianmeldt, siger Thomas Adelskov.

Ifølge TV2 Øst kalder kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Charlotte Tornquist det en "voldsom episode", hvor nogle personer har haft "en meget truende adfærd." Hun fortæller desuden, at der er anholdt to personer.

Borgmester Thomas Adelskov fortæller til TV2 Øst, at der på jobcentret er en permanent vagt. Efter dagens episode skal direktionen i kommunen på et møde i morgen drøfte, om der er behov for yderligere sikkerhedsforanstaltninger. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune lukker jobcenter efter trusler og flere anholdte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger