Foto: Christian Sølbeck
Foto: Christian Sølbeck
29.10.2018 kl. 09.56

Tidligere kommunedirektør valgt som formand for Bedre Psykiatri

Knud Aarup, der har en karriere i den kommunale verden bag sig, er blevet valgt som landsformand for interesseorganisationen Bedre Psykiatri.

Interesseorganisationen Bedre Psykiatri har valgt ny landsformand. Valget er faldet på den tidligere social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune Knud Aarup.

Knud Aarup har ifølge en pressemeddelelse fra Bedre Psykiatri både fra sit arbejde og sit privatliv haft nærkontakt med psykiatrien. Og den erfaring fortæller ham, at der forestår et stort arbejde for foreningen.

– Alt for mange får ikke muligheden for at blive herre i eget liv. Og alt for mange mister den uddannelse, de var i gang med eller det arbejde, de havde – alt sammen fordi psykiatrien fungerer så dårligt, siger Knud Aarup.

Den tidligere direktør vil som formand især kæmpe for at pårørendes inddragelse i behandlingen af psykisk syge bliver bedre.

LÆS OGSÅ Frivillige hjælper psykisk sårbare kvinder
FOR ABONNENTER

– De pårørende betyder utroligt meget for, om den syge bliver rask. Men mange pårørende oplever, at de hverken bliver inddraget eller får de nødvendige værktøjer til at kunne være der for de syge, siger han.

Modsatte sig degradering

Aarup, der er født i 1955, har haft direktørstillinger i flere kommuner. Ud over hans tid i Randers Kommune har han også været børn- og ungedirektør i Horsens Kommune. Han har desuden været direktør i Socialstyrelsen fra 2012 indtil 2015, hvor han trak sig, fordi departementschefen bad ham om at udskifte direktørstillingen med en vicedirektørpost.

Foruden sit arbejde i den offentlige sektor har han siden sin uddannelse som cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1981 arbejdet i Rambøll, KMD og Det Jyske Musikkonservatorium.

Han har desuden haft en lang række tillidsposter ved siden af sit arbejde. Han har været formand for Aarhus Kommunes Udsatteråd, formand for Røde Kors i Aarhus og endvidere skrevet bøger og artikler.

Foreningen Bedre Psykiatri tæller omtrent 13.000 medlemmer og har 60 lokalafdelinger rundt omkring i landet. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere kommunedirektør valgt som formand for Bedre Psykiatri Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger