Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
29.10.2018 kl. 09.06

Alternativet har fundet afløser for Niko Grünfeld

Alternativet i København har peget på Franciska Rosenkilde som ny kultur- og fritidsborgmester.

Det bliver den 42-årige gruppeformand på Københavns Rådhus Franciska Rosenkilde (Alt.), der skal overtage posten som kultur- og fritidsborgmester. Det har Alternativets københavnske medlemmer besluttet i går søndag.

Rosenkilde blev med 97 af de i alt 188 stemmer valgt foran to modkandidater. Hun er oprindeligt uddannet geograf, men har arbejdet som kok i mange år.

Som kultur- og fritidsborgmester vil hun fortsætte Alternativets arbejde med at have en ”social profil med kulturen,” som hun siger ifølge Politiken.

– Det kan være alt fra at få kunst og kultur med ind i folkeskolen, børn og unge til at deltage mere i foreningslivet. Det er med til at løfte et stort socialt arbejde, siger hun.

LÆS OGSÅ Å-borgmester står bag Fock: Har svært ved at se mig i partiet hvis hun går

Indretningsrod

Posten som kultur- og fritidsborgmester blev ledig, efter Niko Grünfeld valgte at trække sig fra borgmesterkontoret, som han havde brugt over 100.000 kroner på at indrette, da han overtog det fra Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen.

Grünfeld fik blandt andet speciallavet en såkaldt daybed. Til at forestå indretningsarbejdet i kontoret og resten af sekretariatet havde kommunen hyret et nærtstående familiemedlem til en ansat i partiet på Christiansborg.

Det kom desuden frem i Radio24syv, at Niko Grünfeld havde pyntet på sit cv ad flere omgange. Han havde oplyst, at han havde en kandidatuddannelse, selvom han rettelig havde en uddannelse på bachelorniveau.

Plantebaseret gruppeformand

Franciska Rosenkilde blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation ved valget i november 2017, hvor hun fik 1.893 personlige stemmer – fjerdeflest af Alternativets kandidater. På rådhuset valgte partiet hende som gruppeformand.

LÆS OGSÅ Villum: Borgmesterretten må vente på valget
FOR ABONNENTER

Ifølge Alternativets hjemmeside er Rosenkilde ”født og opvokset i København, men brænder for en 100 procent økologisk omlægning af vores landbrug”. Hun arbejder desuden for at bremse klimaforandringene og lever af plantebaseret kost. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alternativet har fundet afløser for Niko Grünfeld Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger