Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.10.2018 kl. 11.48

Sophie Løhde: Skærmbesøg kan i nogle tilfælde erstatte fysisk ældrepleje

I en række kommuner kommer hjemmesygeplejersken allerede "på besøg" via en skærm, og som et led i regeringens digitaliseringsreform skal det ske i flere kommuner.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Blodsukkermålinger, genoptræningsøvelser og pilledosering kan klares over en videosamtale med hjemmesygeplejersken. Sådan foregår det allerede i nogle kommuner, blandt andet i Viborg, København og Gladsaxe. Det skriver Jyllands-Posten.

120 ældre i Viborg Kommune får hver dag et skærmbesøg, som i gennemsnit varer knap to minutter. I København vurderer man, at skærmbesøg kan halvere den tid, medarbejderen bruger på et besøg.

Endnu flere ældre vil fremover modtage hjælp via skærmen, idet regeringen vil oprette en investeringsfond på 410 millioner kroner til at gøre metoden tilgængelig flere steder i landet og lave flere lokale forsøgsprojekter. 

– Skærmbesøg kan supplere og i nogle tilfælde helt erstatte fysiske besøg i ældreplejen, ligesom de kan give ældre større værdighed, fleksibilitet og tryghed, fordi skærmen kan ringe op til hjemmeplejen, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ Telefonindustri vil blande sig i ældreplejen

Ældre Sagen deler dog ikke ministerens positive syn på digital hjemmepleje.

– De, som modtager hjemmepleje, er typisk svækkede ældre over 80 år, og mange vil ikke være i stand til at tage og holde kontakt via skærm, siger seniorkonsulent Per Tostenæs til samme avis. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sophie Løhde: Skærmbesøg kan i nogle tilfælde erstatte fysisk ældrepleje Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger