Foto: Fanø Kommune
Foto: Fanø Kommune
24.10.2018 kl. 10.11

Fanøs borgmester brugte 600 kroner på møbler

Københavns Kommune mangler stadig en kultur- og fritidsborgmester, efter at Niko Grünfeld fra Alternativet i sidste uge gik af. Landets eneste anden borgmester fra Alternativet, Sofie Valbjørn fra Fanø, mener, at Niko Grünfeld blev dømt for hårdt.

En række mediesager om indkøb af møbler til 130.000 kroner og rod i CV'et førte til, at Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet gik af, og København mangler stadig en ny borgmester. 

Den eneste anden borgmester i landet fra Alternativet, er Sofie Valbjørn fra Fanø Kommune, og hun har åbnet sit borgmesterkontor for Berlingske. Til avisen fortæller hun, at hun også har fået nye møbler til sit kontor, da hun blev borgmester. De fleste af de møbler, hun har valgt, er genbrugsmøbler, og dem har hun selv betalt for. Man får nemlig ikke en faktura, når man køber genbrugsmøbler, og så kan kommunen ikke betale for dem. 

Sofie Valbjørn har valgt genbrugsmøbler, fordi hun gerne ville have et hyggeligt og uformelt kontor, og den stemning giver hendes lyserøde sofa og tilhørende stol, der tilsammen har kostet 600 kroner. Til Berlingske fortæller hun også, at hun godt er klart over, at det er interessant at sammenligne hendes møbelindkøb med Niko Grünfelds, men hun mener ikke, at man kan sammenligne hendes mindre kontor og Fanøs mindre kommunale budget med situationen i København. 

Derudover mener Sofie Valbjørn, at Niko Grünfeld er blevet dømt for hårdt. 

LÆS OGSÅ Rapport fra et virusramt Vordingborg

– Jeg synes, man dømmer ham på en hårdere skala, end man dømmer andre, siger hun til Berlingske og uddyber: 

– Han er jo ikke den eneste, der har brugt 100.000 kroner på et kontor. Man kan gå ind og kigge på mange borgmesterkontorer rundt omkring i landet. Der er også dyre møbler og malerier, der overstiger beløbet, Niko har brugt. sarp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fanøs borgmester brugte 600 kroner på møbler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger