Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.10.2018 kl. 11.30

Skoleelever skal køre i taxa på kommunens regning

Faaborg-Midtfyn Kommune har besluttet at spare på skolebusserne. Nogle af eleverne skal vente længere tid på bussen, og andre skal køre i taxa.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Faaborg-Midtfyn Kommune skal spare 1,5 millioner kroner om året på skolebusserne. Det har Kommunalbestyrelsen besluttet med budgettet for 2019. Det kan betyde længere ventetid for nogle elever, mens dem, der er hårdest ramt, skal køre med taxa. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Med den nye spareplan kommer Faaborg-Midtfyn Kommune til at spare to millioner kroner på skolebusser, men til gengæld har de afsat en halv million kroner til taxakørsel for de elever, der ellers vil have for langt til skole.

Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S), anerkender, at det ikke er optimalt at spare på skolebusserne.

– Det er sjældent nogen god idé at lave besparelser, men der var et budget, som skulle hænge sammen. Nu er der måske enkelte elever, der kan skal vente længere, men der er måske også nogle, der skal transporteres med individuel flextrafik. Det er et puslespil, som skal gå op, siger Hans Stavnsager til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Ny model for skoleledelse skal hæve niveauet i udsat boligområde

En anden løsning kunne være, at man ændrede ringetiderne på skolerne, men det ville kommunalbestyrelsen gerne undgå.

Det er endnu uvist, om det er hele ruter, der skal nedlægges, eller om ruterne bare skal omlægges eller forkortes. Indtil nu har det været et princip i kommunen, at eleverne ikke må vente på bussen længere end 15 minutter, og at ventetiden og kørslen sammenlagt ikke må vare længere end en time. Men det kommer ikke til at gælde, efter at den nye spareplan træder i kraft. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skoleelever skal køre i taxa på kommunens regning Felter med * skal udfyldes
 
Af: Tommy
Den 22.10.2018 kl. 18:49

Øøøh???

svar på: Skoleelever skal køre i taxa på kommunens regning

Det er småpenge i kommunernes budget... De kunne nemt være hentet på anden vis.. Vor herre bevares.. I FM kommune køber de gamle ejendomme.. Som de ikke ved hvad de skal bruge til...

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger