Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.10.2018 kl. 09.34

Københavns Kommune opfordrer forældre i ghettoer til at vælge daginstitutioner frivilligt

Københavns børne- og ungdomsborgmester vil undgå at tvinge forældre i ghettoområder til at aflevere deres børn i daginstitution, som de ellers skal ifølge den nye lov. Kommunens ansatte skal i stedet overbevise forældrene om at sende deres børn af sted frivilligt.

Københavns Kommune har afsat 5,2 millioner kroner over de næste fire år til, at udvalgte boligområder kan få besøg af en sundhedsplejerske, en pædagog og en psykolog. De skal overbevise forældrene om, at det er en god ide, at de skriver deres barn op til en institutionsplads. Det skriver Jyllands-Posten.

Forældrene mister nemlig retten til børnechecken, hvis de ikke sender deres barn i institution. Det sker som et led i den ghettoplan, et flertal i Folketinget er i gang med at vedtage ved lov.

At kommunens ansatte skal i dialog med forældrene er for at undgå tvang, forklarer børne-og ungdomsborgmester i København, Jesper Christensen (S).

– Relationen til pædagoger og ledelse starter et skidt sted. Vi vil hellere bruge kræfter på at tale om, hvad et dagtilbud kan gøre af gode ting for disse børn, siger han til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ Børnene er tilbage, kapaciteten er presset

Jesper Christensen forklarer, at det kan være, at kommunens ansatte banker på hjemme hos småbørnsforældrene, sender dem et brev, møder dem andre steder, eller inviterer forældrene på besøg i en vuggestue.

Han uddyber også, hvilken effekt det vil få, at børnene kommer i institution. 

– Vi ved, hvor langt bagud på point børn kommer, hvis ikke den sproglige udvikling, som man får i en daginstitution, er på plads. Vi ser det blandt andet på karaktererne i folkeskolen. Den effekt er endnu større, hvis man er tosproget eller kommer fra en udsat familie, siger Jesper Christensen til Jyllands-Posten. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Københavns Kommune opfordrer forældre i ghettoer til at vælge daginstitutioner frivilligt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger