Foto: Ikast-Brande Kommune
Foto: Ikast-Brande Kommune
22.10.2018 kl. 11.38

Borgmester vil have udrejsecenter lukket

Vold, butikstyverier og narkotikakriminalitet, begået af beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune, skaber så meget utryghed, at borgmesteren ønsker centeret lukket.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Siden regeringen tog det tidligere statsfængsel Kærshovedgård i brug som udrejsecenter i marts 2016, har politiet rejst 85 sigtelser mod centerets beboere for blandt andet vold, butikstyverier og narkotikakriminalitet. Det er blevet for meget for Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen (V), der helst ser centeret lukket. Det skriver B.T.

– Jeg så det helst lukket. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, siger han til B.T.

Kriminaliteten går ud over lokalsamfundet i den nærliggende stationsby Bording.

– Der bor ikke mange mennesker i Bording, kun omkring 2.300 personer, og så sidder der over 200 ude på Kærshovedgård, og planen er, at der skal være op mod 400 på centeret. Det er logisk, at det er meget for et lille samfund, siger Ib Lauritsen til samme avis.

LÆS OGSÅ Sådan fordeles 600 flygtninge næste år

Hvis ikke centeret lukkes, er den næstbedste løsning, ifølge borgmesteren, at man ændrer beboersammensætningen på Kærshovedgård, så centeret fremover kun huser afviste asylansøgere, og ikke dem på tålt ophold, der er kriminelle. sarp@kl.dk

Asylcentre i Danmark

Der er 17 asylcentre i Danmark, herunder et modtagecenter i Allerød Kommune, et hjemrejsecenter i Lejre Kommune, to udrejsecentre i hhv. Ikast-Brande Kommune og Hørsholm Kommune, og tre børneindkvarteringscentre i hhv. Gribskov Kommune, Vesthimmerlands Kommune og Tønder Kommune
(pr. 6. september 2018)

Kilde: https://www.nyidanmark.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester vil have udrejsecenter lukket Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger