11.10.2018 kl. 11.51

Gladsaxe vil styre efter verdensmålene

Som den første kommune i Danmark har Gladsaxe indarbejdet verdensmålene direkte i sin nye kommunestrategi, Gladsaxestrategien.
tekst Tom Ekeroth

Gladsaxe Byråd har vedtaget en ny kommunestrategi, Gladsaxestrategien, som tager udgangspunkt i FN's verdensmål for bæredygtighed. Dermed er Gladsaxe Kommune den første kommune i Danmark, som indarbejder verdensmålene direkte i hele sin måde at arbejde på.

– Hvis vi vil have bæredygtighed på lang sigt, så kræver det handlinger og politisk lederskab – både lokalt og globalt. Og erfaringerne viser allerede, at mens verdens ledere har svært ved at blive enige, så myldre det frem med gode initiativer nede fra. Derfor har vi kommuner en helt særlig rolle og mulighed. For det er os, der er tæt på borgerne og i dialog med virksomhederne. Derfor er det os, der for alvor kan gøre en forskel. Med Gladsaxestrategien giver vi vores bud på, hvordan Gladsaxe Kommune kan bidrage til en bæredygtig udvikling globalt ved at handle lokalt, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse (S).

Gladsaxestrategien sætter den strategiske retning for Gladsaxe Kommunes arbejde med bæredygtig vækst og velfærd for borgere og virksomheder de kommende år. Sammen med lokalsamfundet og virksomhederne vil kommunen skabe vækst og velfærd med fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. For Gladsaxe ser samarbejde med borgere, aktive, lokale kræfter og virksomheder som helt centralt for at udvikle Gladsaxe som by, både gennem små handlinger i hverdagen og fælles initiativer på lang sigt.

Gladsaxestrategien

Gladsaxestrategien prioriterer seks målsætninger, som hver især tager udgangspunkt i et eller flere af syv udvalgte mål blandt FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Gladsaxestrategien tager udgangspunkt i følgende syv verdensmål:

  • Mål 3. Sundhed og trivsel
  • Mål 4. Kvalitetsuddannelse
  • Mål 8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • Mål 11. Bæredygtige byer og lokalsamfund
  • Mål 12. Ansvarligt forbrug og produktion
  • Mål 13. Klimaindsats
  • Mål 17. Partnerskaber for handling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gladsaxe vil styre efter verdensmålene Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger