Foto: Gribskov Kommune
Foto: Gribskov Kommune
11.10.2018 kl. 11.54

Fyret kommunaldirektør får op mod 2,5 million kroner

Kommunaldirektør Holger Spangsberg, Gribskov Kommune, får et større beløb med som afsked.
tekst Tom Ekeroth

Det kommer formentlig til at stå Gribskov Kommune i et par millioner kroner, at Økonomiudvalget onsdag morgen indstillede kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen til en opsigelse.

I kommuner som Gribskov, hvor der bor mellem 40.000 og 60.000 personer, ligger en kommunaldirektørs løn på cirka 1,2 millioner kroner om året, viser DJØF's opgørelse over direktørlønninger.

Holger Spangsberg Kristiansen kommer derfor til at få cirka 2,5 millioner kroner i fratrædelse, da man som kommunaldirektør får en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn, hvis man bliver opsagt. Derudover er der selve opsigelsesvarslet, der også kan komme op på 12 måneders løn. Sidstnævnte forhandles dog mellem parterne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Anders Gerner Frost (G) ønsker ikke at kommentere de konkrete tal.

LÆS OGSÅ Bornholm har fundet ny direktør i egne rækker

– Det er en personalesag, jeg ikke kan udtale mig om, siger han.

KL skal her forhandle med DJØF, der repræsenterer direktørerne. Vi kommer til at bruge nogle penge, det gør man i alle direktørkontrakter.

– Det er en sag, vi er inde i, og når byrådet træffer sin beslutning, så indgår vi en forhandling for en fratrædelse, siger pressechef hos DJØF, Torben Gross til Frederiksborg Amts Avis

Tidligere i år er både Steffen Bohni og Mette Bierbaum fratrådt som direktører, og det falder ikke i god jord på Facebook, at der endnu engang skal bruges kommunale kroner på fratrædelsesordninger.

LÆS OGSÅ Netværk
FOR ABONNENTER

Også direktør for teknik og erhverv Astrid Damgaard Ravnsbæk er indstillet til fratrædelse. Både hun og kommunaldirektøren er fritaget for arbejde, indtil byrådet har vedtaget en endelig beslutning.

Holger Spangsberg Kristiansen har været kommunaldirektør i Gribskov i fire år. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fyret kommunaldirektør får op mod 2,5 million kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger