Foto: Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp
09.10.2018 kl. 12.47

Svindel for 111 millioner i Børne- og Socialministeriet

Børne- og Socialministeriet har afdækket en stor sag om svindel. En "betroet" medarbejder er mistænkt for svindel for 111 millioner kroner i perioden fra 2002 til 2018, skriver ministeriet. Sagen er anmeldt til Bagmandspolitiet. En 64-årig kvinde er internationalt efterlyst i sagen.
tekst Tom Ekeroth

Svindlen på omkring 111 millioner er foregået ved 274 overførsler til den ansattes egen private konto. 

– Jeg er ked af, at det er lykkes en medarbejder at tilrane sig midler til sig selv, siger ministeriets departementchef Jen Strunge Bonde.

Der er fortsat to eksterne undersøgelser i gang. Den ene skal se på, hvordan sagen kunne ske. Den anden, en advokatundersøgelse, skal se på, om der kan placeres et ansvar. 

– Jeg spørger også mig selv om, hvordan det kunne ske over 16 år. Det er opdaget på min vagt, og jeg vil sørge for, at der bliver ryddet op, og at det ikke sker igen, siger Mai Mercado (K), børne- og socialminister

LÆS OGSÅ Kommunal embedsmand tiltalt for bedrageri

Pengene er taget fra Satspuljemidler og penge, der normalt går til de allermest udsatte. 

– Det gør det bare endnu mere hjerteskærende, siger ministeren, som endnu ikke præcis ved, hvilke projekter pengene er blevet taget fra. 

– Vi har at gøre med en ekstremt grov sag om underslæb, når det kommer til systematik, størrelse og periode. En betroet medarbejder har igennem næsten to årtier begået alvorligt underslæb, siger Mai Mercado og understreger, at det nu skal undersøges, hvordan svindlen kunne foregå fra 2002 til i år.

 – Jeg kan sige klart, at jeg vil sikre, at vi får fuldstændig klarhed over, hvad der er sket, og hvordan kontrolsystemerne over en lang årrække har kunnet svigte, skriver Mai Mercado i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Tidligere kommunaldirektør skal i fængsel for mandatsvig

– Først og fremmest skal vi have alt frem for at sikre, at det ikke sker igen, men det er også vigtigt for mig at få et klart svar på, om der kan placeres et ansvar for, at kontrollen har svigtet, lyder det fra ministeren.  tek@kl.dk

Kronologi

25. september blev sagen meldt til politiet, og der blev sat en ekstern undersøgelse i gang.

28. september får ministeren de første resultater af den første undersøgelse.

30. september får Mai Mercado en opgørelse over, hvor mange penge svindlen drejer sig om.

2. oktober orienterer ministeren Folketingets Socialudvalg i al fortrolighed. 

8. oktober får udvalget en ny orientering og status.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Svindel for 111 millioner i Børne- og Socialministeriet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger