Arkivfoto
Arkivfoto
09.10.2018 kl. 12.07

Søster til Alternativet-ansat fik honorar for at ommøblere borgmesterkontor

Kulturborgmester i København Niko Grünfeld har fået ommøbleret sit kontor. Indretningen blev foretaget af en arkitekt, der er søster til Alternativets politiske chef.
tekst Tom Ekeroth

I sidste uge kom det frem, at Københavns kulturborgmester, Niko Grünfeld (ALT), fik ommøbleret sit kontor for 130.000 kroner. 

Nu er der kommet mere nyt frem i sagen, som flere medier beskæftiger sig med: Niko Grünfeld valgte en bekendt, arkitekten Sonja Stockmarr, da hans kontor skulle ommøbleres med specialdesignede møbler og PH-lamper. Arkitektens søster, Leila Stockmarr, arbejdede nemlig som politisk chef i Alternativet. 

Det oplyser Radio24syv. 

Sonja Stockmarr fik 25.000 kroner i honorar for opgaven og mødtes med Grünfeld under kommunalvalgkampen i 2017. Grünfeld lagde dengang et billede af arkitekten op på sin Instagram-profil. Arkitekten havde et skilt foran sig med Alternativets logo, Å, omgivet af et H og et B, således at der stod »HÅB« og nedenunder »Diversitet i byen«. Arkitekt Sonja Stockmarr bekræfter i en SMS til Radio24syv, at hun kender Grünfeld og har mødtes med ham flere gange. Blandt andet under valgkampen, skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ Strammere regler for lokalpolitikeres løn under orlov på vej

– Min relation til Niko er, at vi har mødtes nogle gange professionelt. Jeg har ingen anden tilknytning til partiet, og jeg er heller ikke medlem. Jeg ved ikke, hvordan eller hvorfor man har valgt mig, skriver hun i SMSen. 

Niko Grünfeld har endnu ikke udtalt sig om sagen, men tidligere kulturborgmester i København Carl Christian Ebbesen (DF) siger til Radio24syv, at kontoret ellers var "lige til at flytte ind i". 

– Jeg var glad for den indretning, der var. Det var et pænt og ordentligt kontor med gode møbler, siger den tidligere kulturborgmester.

Niko Grünfeld skriver selv på Facebook, at hans kontor skal kunne bruges: "Som et slags minikulturhus, så vi åbner Rådhuset op for nytænkning, borgerinddragelse og den levende kultursamtale, som vi ønsker skal blomstre endnu mere i København".

LÆS OGSÅ Kommunen uden gæld
FOR ABONNENTER

Kulturborgmesteren nævner, at kontoret har været brugt som midlertidig jazzklub, teaterscene og politisk værksted. Blandt de ting, der er indkøbt for at forandre kontoret, er PH-lamper for lidt under 12.000, en daybed til 10.000 og seks krus til 814 kroner. tek@kl.dk 

Fakta

Dette har Niko Grünfeld købt til sit kontor ifølge Berlingske:

 • En specialdesignet daybed, 10.000 kroner. 
 • To bænke, 14.000 kroner. 
 • To skamler, 6.000 kroner. 
 • Tre borde, 36.000 kroner. 
 • En grøn PH-lampe, 5.599 kroner. 
 • En lignende PH-lampe i grå, 5.599 kroner. 
 • Seks krus, 814 kroner. 
 • Sonos lydanlæg, 6.398 kroner. 
 • Kaffekande, 750 kroner. 
 • Tekande, 750 kroner. 
 • Sukkerskåle til mælkekander, 1.424 kroner. 
 • Derudover 25.000 kroner i honorar til arkitekten Sonja Stockmarr. 

Priserne er inklusive moms.

Emneord
Kommunestyret

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Søster til Alternativet-ansat fik honorar for at ommøblere borgmesterkontor Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger