Foto: Klaus Slanina Petersen
Foto: Klaus Slanina Petersen
09.10.2018 kl. 12.18

Aarhus satser på esport i nyt forenings- og fritidshus

Når den tidligere Fjordsgades Skole åbner som Fjordsgade forenings- og fritidshus i dag, får e-sporten egne faciliteter. Det er Aarhus Kommune og DGI Østjylland, der står sammen om den nye facilitet.
tekst Tom Ekeroth

I dag åbner det nye Fjordsgade forenings- og fritidshus. Samtidig åbner rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) et spritnyt lokale til e-sport. Lokalet drives i samarbejdet med DGI Østjylland. 

– E-sport er i en rivende udvikling. Rigtig mange unge bruger meget tid på e-sport, og Danmark klarer sig rigtig godt internationalt. Jeg ved, at mange unge træner hårdt for at komme til tops, og i Aarhus tager vi forenings-talentarbejdet alvorligt. Jeg har derfor valgt at prioritere faciliteter til fremtidens sportsgrene i det nye Fjordsgade forenings- og fritidshus, siger rådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

E-sport er et af indsatsområderne i Aarhus Kommunes Sport- og Fritidspolitik. Det var derfor naturligt, at kommunen med etableringen af det nye Fjordsgade forenings- og fritidshus fik skabt plads til e-sport. I lokalet vil børn og unge kunne prøve kræfter med e-sport i et sundt fællesskab og sammen med uddannede instruktører.

– Vi glæder os over sammen med kommunen at skabe nogle enestående rammer for e-sport i Aarhus. Vi vil give e-sportsudøverne mulighed for at dygtiggøre sig sammen med andre og skabe et velfungerende fællesskab, som vi kender fra andre foreninger, siger Flemming Poulsen, direktør i DGI Østjylland.

LÆS OGSÅ Aarhus får ny chef for sport og fritid

Lokalet, som er øremærket til e-sport, har også plads til sofaarrangement og mulighed for undervisning fra storskærm. E-sportslokalet er, ligesom den øvrige bygning, gennemrenoveret og vil fungere som en arena for byens elektroniske atleter.

– Det har været afgørende for mig som rådmand, at Aarhus ikke sover i timen, men tværtimod er med til at understøtte fællesskabet i e-sport og sikre rammer, der giver talenterne mulighed for at udfolde sig. E-sport vil bare vokse og vokse i de kommende år, og jeg håber, at byen vil fostre nye internationale stjerner og at vi med Fjordsgade rækker ud til en målgruppe af unge, som ikke i dag er en del af det traditionelle foreningsliv, siger Rabih Azad-Ahmad.

DGI Østjylland har det daglige ansvar for driften af den nye e-sportsfacilitet og baserer sig på frivillige instruktører, der vil give både nybegyndere og øvede mulighed for at udvikle sig individuelt og som holdspillere. DGI vil anvende erfaringerne fra Fjordsgade forenings- og fritidshus til at udvikle lignende tilbud i Østjylland og resten af landet. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus satser på esport i nyt forenings- og fritidshus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger