Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.10.2018 kl. 10.54

Bestikkelse sker heldigvis sjældent

Sagen om en ejendomsmæglers angivelige forsøg på bestikkelse af en kommunal chef i Københavns Kommune er ifølge en ekspert en usædvanlig sag. Chefen er fyret og mægleren suspenderet.
tekst Tom Ekeroth

– Denne type sager ser vi heldigvis sjældent i Danmark. Samtidig er den også usædvanlig på den måde, at den er så klar. Her har man sort på hvidt i en mail-korrespondance, at en offentligt ansat bliver tilbudt noget til gengæld for noget, siger Jesper Olsen næstformand i Transparency International til B.T.

Meldingen fra organisationen kommer, efter Danbolig-kædens administrerende direktør, Per Bie, over for B.T. bekræfter, at en mægler er suspenderet. Suspenderingen sker, efter B.T. lørdag har spurgt ind til Danboligmæglerens rolle i en mailkorrespondance, som indgår i en undersøgelse om alvorlige anklager fra en såkaldt whistleblower, der har råbt op om magtmisbrug og korruption i Center for Bygninger under Teknik-og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Her skriver Danbolig-mægleren til den nu fyrede chef i byggesagsafdelingen i Københavns Kommune, som kommunen politianmeldte for sin rolle i sagen.

"Kunne du hjælpe mig her, så skal jeg sørge for, at du får verdens laveste salær på dit hussalg," skrev mægleren, da han i maj 2015 havde problemer med at få godkendt en byggeansøgning af kommunen.

LÆS OGSÅ Gladsaxe og Hørsholm får de første GDPR-bøder

Chefen bad efterfølgende om et sagsnummer: "Jeg kigger på det".

Senere skrev han, at sagen var i en anden afdeling: "Men vi klarer den hurtigt, når den kommer tilbage," lød det i et svar til Danbolig-mægleren.

Senere kom chefens hus til salg hos mægleren, der i en mail lovede "et salær på 55.000 kr. alt inklusivt".

Et typisk salær for et hussalg af den slags normalt koster cirka 100.000 kroner, skriver B.T. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ 500.000 kr. mangler: Esbjerg bortviser medarbejder efter økonomiske uregelmæssigheder

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bestikkelse sker heldigvis sjældent Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger