Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.10.2018 kl. 12.56

Se danmarkskortet: Så meget får din kommune i udligningskompensation

1,4 milliarder kroner skal fordeles til 85 kommuner, der bliver ramt af en ny måde at opgøre udgifterne til ældre på. KL efterspørger ordentlig udligningsløsning.

En ny måde at beregne udgifterne til ældre betyder, at 85 af landets kommuner mister et trecifret millionbeløb hvert år. Og nu kommer regeringen de ramte kommuner til undsætning. I hvert fald de to kommende år.

Regeringen har nemlig besluttet at kompensere de 85 kommuner med 1,4 milliarder kroner de næste to år, for at lette overgangen til den nye beregningsmetode. Det forklarer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

– Udligningen er med opdateringen blevet mere retvisende. Men regeringen vil gerne anerkende, at nogle kommuner med mange 65-84 årige kan have behov for en håndsrækning i en overgangsperiode. Nu får de mulighed for at tilpasse sig til de nye vilkår. Ordningen bliver parallel med den besluttede overgangsordning for nye data for udlændinges medbragte uddannelsesniveau, siger ministeren i en pressemeddelelse.

KL: Lappeløsning

I KL  er der tilfredshed med kompensationen, der dog ikke løser det grundlæggende problem.

LÆS OGSÅ Venstre kræver skattesmækket fjernet fra udligningsreformen

– Isoleret set er kompensationen krone-til-krone i to år, så pengene er der jo. Men grundlæggende er det store problem, at man ikke har fået lavet udligningssystemet om, sådan som man havde lovet. Kompensationsordningen dækker jo over, at man løber rundt og sætter plastre på såret, men man har ikke fået såret syet sammen, siger KL’s næstformand, Martin Damm (V) til Ritzau.

Regeringens forslag skal have støtte i Folketingets Finansudvalg for at blive til noget. jki@kl.dk

Se på kortet forneden, hvor mange penge din kommune får.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Se danmarkskortet: Så meget får din kommune i udligningskompensation Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger