Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.10.2018 kl. 11.48

Efter Danske Bank-skandalen: Kommune fremrykker udbud

Aabenraa Kommune vil sende de daglige bankforretninger i udbud. Det sker, efter kommunens bankforbindelse, Danske Bank, har været involveret i en gigantisk hvidvaskningssag.

Hvidvask af milliarder af kroner får nu Aabenraa Kommune til at fremrykke et udbud af kommunens bankforretninger. Det skriver Jydske Vestkysten.

Politikerne i kommunens økonomiudvalg har besluttet at udbyde de daglige bankforretninger et år før planlagt. Kommunens aftale med Danske Bank løber frem til oktober 2019 med en mere eller mindre automatisk forlængelse på et år. Men skandalesagen, hvor Danske Bank har erkendt, at deres estiske filial har været brugt til at kanalisere milliarder af sorte penge, betyder, at forlængelsen af aftalen bliver skrottet.

– Vi ønsker et udbud. Det bliver formuleret i slutningen af året og forelagt økonomiudvalget. Derfra kan vi så styre os ind på, hvilke krav vi har til en fremtidig bankforbindelse. Ikke fordi jeg forestiller mig, at et af kriterierne bliver, at landets lov skal overholdes, for det skal den jo bare, siger borgmester Thomas Andresen (V) til Jydske Vestkysten.

Borgmesteren har intet at udsætte på bankens arbejde med Aabenraa Kommune. Hver måned håndterer banken overførsler på 200 millioner kroner for kommunen. Det har forløbet smertefrit, og det samme har samarbejdet med de lokalt ansatte bankfolk, slår borgmesteren fast.

LÆS OGSÅ Endnu en kommune vil dumpe Danske Bank

Det kommende udbud skal finde sin vinder blandt et snævert felt, idet kommunens bankforretninger ifølge borgmesteren skal håndteres af en af de såkaldt systemiske banker – altså de helt store danske banker. Derfor kan kommunen ikke bare vælge en lokal sparekasse, men skal vælge mellem Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Sydbank. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter Danske Bank-skandalen: Kommune fremrykker udbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger