Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.10.2018 kl. 11.51

Vestegnsborgmestre i opråb til minister: Bekæmp trafikstøjen

Trafikstøjen på den københavnske vestegn er så slem, at regeringen og Folketinget må komme på banen. Det skriver fem borgmestre i brev til transportministeren.

En halv milliard om året til at bekæmpe trafikstøj på den københavnske vestegn. Sådan lyder det konkrete krav fra fem borgmestre i et brev til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

– Vi ser os nødsaget til atter at gøre opmærksom på de massive udfordringer, vi har med trafikstøj fra de statsligt ejede infrastrukturanlæg her på Vestegnen. Støjproblemet er stort, og det er skuffende, at staten endnu ikke tager sin del af ansvaret og forpligter sig til en indsats, skriver de fem borgmestre i brevet, som TV2 Lorry har offentliggjort.

De fem borgmestre fra Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Vallensbæk og Ishøj Kommuner peger på, at kommunerne på vestegnen er hårdere plaget af trafikstøj fra statslige veje, end andre kommuner er. De henviser til en statslig støjkortlægning, der viser, at over 60 procent af boligerne på Vestegnen er påvirket af støj, mens det blot gælder 15 procent af boligerne på landsplan.

De støjende veje, som borgmestrene henviser til, er blandt andet de store motorveje til Køge og Holbæk, ligesom Motorring 3 rundt om København skærer igennem vestegnskommunerne.

LÆS OGSÅ Elbiler: Frederiksberg nærmer sig fuld dækning med ladestandere

Og de larmende køretøjer generer ikke bare de mennesker, der allerede bor tæt på trafikstøjen. De forhindrer også byudviklingen i kommunerne, mener borgmestrene. Larmen betyder nemlig, at kommunerne ikke kan udbygges, fordi nye boliger og institutioner vil komme til at ligge for tæt på støjen.

Derfor bør Folketinget og regeringen tage ansvar for deres egne veje og sætte støjgenerne højt på dagsordenen, lyder opråbet.

– Vi opfordrer til, at der afsættes en halv milliard årligt de næste år til bekæmpelse af den massive trafikstøj i Hovedstadsområdet og i særdeleshed på Vestegnen, hvor kommunerne i dag er plaget af flere motorveje, hvis støj påvirker mange menneskers sundhed og trivsel, skriver borgmestrene og sætter trumf på:

– Det må og skal være en statslig opgave at løse støjudfordringen – der er behov for handling. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Massefyringer: Kommune klar med jobcenterhjælp

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vestegnsborgmestre i opråb til minister: Bekæmp trafikstøjen Felter med * skal udfyldes
 
Af: John Egelykke Bilsby
Den 13.02.2019 kl. 10:20

Ring 5

svar på: Vestegnsborgmestre i opråb til minister: Bekæmp trafikstøjen

Hvor er den røde tråd.
Det virker som et eklatant selvmål, at Vestegnens borgmestre på den ene side opfordrer til mindre støj fra de eksisterende motorveje, og på den anden side er tilhængere af endnu en nyopførelse---Ring 5.
Hvor er den røde tråd?
Små velfungerende lokalsamfund bliver støjplagede med den linieføring der er lagt op til. Hvor er logikken.
Man fører samtidig en motorvej gennem et følsom kildeplads, der leverer frisk vand til 250.000 husstande i København.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger