Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.10.2018 kl. 14.25

Kommune inviterer 8.000 borgere til topmøde

8.000 tilfældigt udvalgte borgere i Aalborg Kommune bliver inviteret til topmøde. Her skal de være med til at finde ud af, hvad byens DNA er.

Den 10. november afholder Aalborg Kommune det formentlig største borgermøde i danmarkshistorien. Kommunen har nemlig inviteret ikke færre end 8.000 tilfældigt udvalgte aalborgensere, som i Aalborg Kongres og Kultur Center skal drøfte, hvad den nordjyske kommunes DNA er.

– DNA Aalborg er et fælles projekt. Alle kan være med. Vi skal sammen skabe en ny fortælling om vores dejlige kommune – en fortælling, der er moderne, tidssvarende og medtager de mange positive forandringer, der har fundet sted her. Det gamle billede af en grå arbejderby er ved at være forældet, og det er tid til at tegne et nyt portræt, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Topmødet skal være kulminationen på en længere proces, som startede den 1. september, efter Aalborg Byråd besluttede, at Aalborg skal have en ny fortælling. Fortællingen om en by præget af Portland Cement, tobak og spritfabrikker skal erstattes af en ny fortælling.

– Aalborg er altså ikke, som den var engang. Meget har ændret sig. Derfor vil vi i Aalborg Byråd i efteråret finde frem til en opdateret fortælling om det særlige og betydningsfulde ved Aalborg. DNA Aalborg kalder vi det. Vi vil skabe en ny fortælling, som vi kan give videre til vores børn og børnebørn, til besøgende i byen, og når vi kommer ud i verden. En samhørighedsfølelse og et brand, siger Thomas Kastrup Larsen.

LÆS OGSÅ Aftale i Greve: Byrådsmedlemmer og kandidater må ikke debattere på kommunens Facebookside

Frem mod borgermødet er også erhvervslivet, kulturlivet, foreninger og uddannelsesinstitutioner blevet inddraget. Kommunens nye DNA skal behandles politisk i slutningen af 2018. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune inviterer 8.000 borgere til topmøde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger