Foto: Kenneth Jensen / Frederikssund Kommune
Foto: Kenneth Jensen / Frederikssund Kommune
02.10.2018 kl. 10.21

Frederikssund hæver skatten

Personskatten får et nøk opad i Frederikssund Kommune. Det har et bredt flertal i kommunalbestyrelsen besluttet.

Borgerne i Frederikssund skal næste år betale en halv procent mere i skat. Det står klart efter Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre har indgået budgetforlig.

– Den manglende udligningsreform presser økonomien i Frederikssund Kommune, og vi har desværre måtte hæve skatten efter flere år med skattestop og skattelettelser, så vi kan fastholde vores serviceniveau og fortsat kunne iværksætte initiativer i hele Frederikssund Kommune, lyder det fra Hans Andersen, der er politisk ordfører for borgmesterpartiet Venstre.

Pengene skal bruges på det, som partierne kalder centrale velfærdsområder. Det vil sige folkeskolen, specialskoleområdet, ældreområdet, børne- og familieområdet og psykiatri- og handicapområdet.

Folkeskolen bliver for eksempel tilført 45 millioner kroner over de fire budgetår, mens specialskoleområdet bliver tilført et tilsvarende beløb. De knap 100 millioner kroner til skolerne skal blandt andet bruges på at sikre, at alle elever kan få stillet en tablet eller pc til rådighed.

LÆS OGSÅ Kommunerne vedtager budgetter med en skattestigning

På anlægsområdet har kommunalbestyrelsen afsat 152 millioner kroner, som skal bruges til en ny svømmehal og et havnebad.

Desuden er der i de 152 millioner afsat 33,8 millioner kroner til investering i infrastruktur i byudviklingsområdet Vinge. Sidste år måtte Frederikssund Kommune erkende, at Vinge-projektet måtte lide et alvorligt nederlag, da salget af byggeretter måtte udsættes. Det efterlod et hul på 163 millioner kroner. Anlægspengene skal bruges omkring den kommende S-togs-station, der efter planen skal stå færdig i 2019.

Frederikssund Kommune har desuden besluttet at indføre en ordning, hvor ledige stillinger først bliver besat efter tre måneder. Den ordning skal spare kommunen for 60 millioner kroner frem til 2020. jki@kl.dk

Emneord
Budget, Skat

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederikssund hæver skatten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger