Colourbox
Colourbox
01.10.2018 kl. 16.06

Regeringen vil bruge satspuljepenge mod vold og trusler i skolen

30 millioner kroner fra satspuljen skal bruges til at forebygge vold og trusler i grundskolen, foreslår regeringen.

Hver fjerde lærer i grundskolen er inden for det sidste år blevet udsat for trusler, og hver femte lærer er blevet udsat for vold. Det viste en undersøgelse fra 2017, der blev underbygget af endnu en undersøgelse fra 2018.

Og med dem i baghovedet foreslår regeringen nu, at 30 millioner kroner fra satspuljen skal bruges på at forebygge netop vold og trusler.

– Med prioriteringen af satspuljen sender vi i regeringen et klart signal om, at vold og trusler ikke tolereres i skolen. Det skal være trygt at opholde sig i skolen – både for børn og voksne. Det kan have hårdtslående negative konsekvenser at blive udsat for vold og trusler, og det må vi ikke udsætte hverken vores børn eller det undervisende personale for, siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Pengene skal bruges til at styrke en indsats, som undervisningsministeren lancerede for knap et år siden og indebærer blandt andet, at der bliver etableret en taskforce til forebyggelse og håndtering af vold i grundskolen.

LÆS OGSÅ Klassekammerateffekten virker ikke rigtigt

Den skal bestå af læringskonsulenter, som kan tilbyde skolerne hjælp til at håndtere akutte problemstillinger såvel som længerevarende udviklingsforløb. Indsatsen skal efter planen målrettes skoler med særlige problemer, men der skal også være landsdækkende indsatser med fokus på videndeling og udbredelse af god praksis i forhold til forebyggelse af vold og trusler.

Undervisningsministeriet har tidligere på året udgivet en vejledning, der skal hjælpe skolerne med netop at forebygge vold og trusler.

Satspuljen for 2019 udgør 780 millioner kroner og bruges til målrettede initiativer. Pengene skal fordeles af partierne bag satspuljeforliget. Forligsgruppen består af samtlige af Folketingets partier bortset fra Enhedslisten. Pengene i satspuljen stammer fra en årlig regulering af overførselsindkomsterne, der fastsættes ud fra lønudviklingen på arbejdsmarkedet. Overstiger lønudviklingen to procent, overføres op til 0,3 procent af reguleringen til satspuljen. jki@kl.dk

Emneord
Skoler, Inklusion

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen vil bruge satspuljepenge mod vold og trusler i skolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger