Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.11.2018 kl. 10.43

Vollsmose bliver en mindre ghetto

Arbejdet med at afvikle Vollsmose som ghetto er blevet mere overkommeligt. Transport-, bygge- og boligministeriet har imødekommet Odense Kommune og boligorganisationernes ønske, så færre boligafdelinger er en del af regeringens ghettoplan.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Arbejdet med at afvikle Vollsmose som ghetto, kan nu koncentreres om de hårdest belastede områder. Det kan det efter beslutningen om, at boligafdelingerne Hybenhaven, Tjørnehaven og Slåenhaven i Vollsmose ikke skal være omfattet af regeringens ghettokrav, da det er de mest velfungerende afdelinger. De tre afdelinger adskiller sig fra de seks andre afdelinger, da de har en beboersammensætning med langt færre sociale problemer, hvilket kan hænge sammen med, at afdelingerne består af rækkehuse fremfor lejligheder.

I september aftalte et enigt byråd i Odense en vision med navnet Den Sidste Vollsmoseplan. Visionen går både ud på at skabe fysiske forandringer og en bedre beskæftigelse- og integrationsindsats, så man kan gøre op med de parallelsamfund, der er i området i dag. Ministeriers afgørelse får stor betydning for det arbejde, mener Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

– Nu kan vi fokusere på de områder, hvor problemerne er størst, og hvor der er udbredte problemer med parallelsamfund. For vi skal nå i mål med at ændre Vollsmose fra en hård ghetto til et boligområde på linje med resten af Odense, siger Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse. Han er også formand for Udviklingsbestyrelsen for omdannelsen af Vollsmose.

Når regeringen offentliggør den nye ghettoliste den 1. december, vil Vollsmose stå som to områder. Et med de seks mest belastede afdelinger, og et med de tre mindst belastede afdelinger.

LÆS OGSÅ Ghettopakken kan skabe ny utryghed

Opdelingen betyder, at den del af Vollsmose, der er omfattet af regeringens ghettoplanskrav går fra at have været 3.548 boliger til at være 2.815 boliger med et indbyggertal, der før var 9.179 til nu at være 7.787 personer. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vollsmose bliver en mindre ghetto Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger