Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.11.2018 kl. 14.00

Odense Kommune og KL' tager lærers advarselssag til efterretning

KL understreger, at sagen om advarslen til læreren fra Odense ikke handler om ytringsfrihed.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

– Odense Kommune og KL tager til efterretning, at landsretten har vurderet, at lærerens adfærd i den konkrete kontekst og i lyset af lærerens lange ansættelse ikke kunne takseres til en advarsel. Sådan siger KL’s juridiske chef Pernille Christensen til kl.dk efter afgørelsen i sagen om en lærer fra Odense, der fik en advarsel, efter at han råbte af ledelsen på et personalemøde i maj 2014 på grund af arbejdstidsreglerne.

Lærerens fagforening, Danmarks Lærerforening, sagsøgte Odense Kommune, og det var derfor op til retten at vurdere, om advarslen var berettiget. Det var den ifølge rettens afgørelse ikke.

Danmarks Lærerforening har sagt, at sagen handler om læreres ret til intern ytringsfrihed. Det synspunkt har Danmarks Lærerforening med dagens afgørelse dog ikke fået ret i.

– Mange parter er efter dagens domsafsigelse ude og sige, at det er en sejr for ytringsfriheden. Men det er altså en misforståelse. Sagen handler slet ikke om, hvorvidt lærere har ytringsfrihed på personalemøder, men derimod om, at der på en arbejdsplads skal være en pæn og ordentlig tone, også når man holder møder sammen, siger Pernille Christensen.

LÆS OGSÅ Fagchef renses: Politisk aktivitet var i orden

Samtidig gør Pernille Christensen det klart, at offentligt ansatte selvfølgelig har ytringsfrihed, også til at kritisere noget, der har med deres arbejdsområde at gøre.

– Reglerne på området er meget klare: Alle offentligt ansatte har ret til at ytre sig om emner, der vedrører deres eget arbejdsområde - også når deres synspunkter og meninger er kritiske. Og kommunerne er meget opmærksomme på reglerne. Men det er et helt andet spor end denne sag, siger Pernille Christensen. sarp@kl.dk

Emneord
Jura, KL, Børn og unge

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense Kommune og KL' tager lærers advarselssag til efterretning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger