Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.11.2018 kl. 09.00

Ny lov får konsekvenser for kommuners parkeringsindtægter

Statstilskuddet til kommuner, der har indtægter for parkering, sænkes. For Esbjerg Kommune betyder det et minus på 750.000 kroner årligt.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Esbjerg Kommune er en af de kommuner, der har indtægter fra parkeringskontrol og beboer-og gæsteparkerings-licenser, og det vil nu betyde et minus i kassen på Teknik & Byggeudvalgets område, fordi en ny lov til nedsætter statstilskuddet. Det skriver JydskeVestkysten.

Udvalget kan nu beslutte, om de vil bede om en ekstrabevilling på omkring 700.000-750.000 kroner hos byrådet, eller de kan opsige samarbejdet med P-Nord i Aalborg Kommune, som Esbjerg Kommune har indgået kontrakt om parkeringsafgifterne med. Esbjerg Kommune kan også vælge selv at oprette en enhed og administration til at varetage parkeringsopgaverne.

Aftalen med P-Nord gør omstændighederne lidt specielle for Esbjerg Kommune, da de har udliciteret opgaven. Aftalen er lavet sådan, at P-Nord inddriver parkeringsafgifterne og afregner 50 procent til staten. Aftalen er dermed økonomisk neutral for Esbjerg Kommune. Resten af beløbet dækker P-Nords udgifter til selve kontrollen og administrationen. Men reduktionen af bloktilskuddet på 20 procent, som kommer til at være gældende fremover, betyder et minus i Esbjergs kommunekasse på omkring 750.000 kroner om året.

Esbjerg tjener intet

Formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), ønsker ikke at komme ind på, hvilken løsning han foretrækker inden udvalgsmødet, men han fortæller gerne, at han er frustreret over sagen.

LÆS OGSÅ Tekniske direktører i klemme efter reformen
FOR ABONNENTER

– Jeg synes på ingen måde, det her er rimeligt. Vi har som kommune en opgave, der skal løses i form af parkeringskontrol, og nu bliver vi straffet økonomisk, selv om vi ikke får noget økonomisk ud af parkeringsafgifterne, siger Søren Heide Lambertsen til JydskeVestkysten.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er også ærgerlig over sagen:

– Vi bliver helt urimeligt ramt af, at Christiansborg vil begrænse nogle andre kommuner, der forsøger at have en indtjening på parkering, siger borgmesteren til samme avis. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny lov får konsekvenser for kommuners parkeringsindtægter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger